Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Anadolu Lisesinin “Kariyer Günleri” Projesine Projesi çerçevesinde Kaymakam Fethi Savran, öğrencilere Kaymakamlık mesleğini tanıttı.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Amfisinde gerçekleşen yaklaşık 193 öğrenci, idareci ve öğretmenlerin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Ramazan Yılmaz, “Kariyer Günleri” projesiyle okul öğrencilerini meslekten insanlarla bir araya getirmeyi ve doğru bilgiyi birincil kaynaktan edinmelerini amaçladıklarını belirterek,” Biliyoruz ki meslek seçimi, bireyin hayatında verdiği en önemli kararlardan biridir. Meslek, sadece bir para kazanma, geçim sağlama yolu değil, belki bunlardan da önemlisi bireyin kendini ifade etme, kendini gerçekleştirme yoludur. Seçilen bir meslek bireyin; hayatı boyunca devamlı bir iş sahibi ve başarılı bir insan olup olmamasını, devamlı ilişkide bulunacağı kimselerin ve arkadaşlarının seçimini, hayatı boyunca yaşayacağı çevrenin niteliklerini ve yerini, ailenin gelirini ve geçim tarzını, işi severek yapıp yapmamasını, sorumluluk duygusu taşıyıp taşımamasını, hayattan genel olarak doyum sağlayıp, mutlu olup olmamasını belirleyecek derecede önemlidir. Meslek, bir statü sembolüdür” dedi.

Programda öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Fethi Savran, kaymakam olmanın şartları, kaymakamlık mesleğinin özellikleri ve kaymakamın görevleri hakkında bilgiler verdi.

Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Savran, bu mesleği seçtiği için hiç pişman olmadığını, ülkeye hizmet etmekten ve vatandaşların dertlerine çare olabilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Savran, daha sonra öğrencilerin Kaymakamlık mesleği ile ilgili merak ettiği soruları yanıtladı.(MA-EFE)