Hisarcık Belediye Spor geçen sezon mücadele ettiği Kütahya 1. Amatör Küme, Gediz-Emet-Hisarcık grubunda oynadığı Yenikent Belediyespor maçında hakemin 6 futbolcuya kırmızı kart göstermesi sonucu 75. dakikada hakem tarafından tatil edilen maçın ardından Hisarcık Belediyespor Kulübü takımı ligden çekilmişti.

Bir yıl aradan sonra tekrar lige dönen ve Kütahya 2. Amatör Küme, Gediz-Emet-Hisarcık grubunda mücadele edecek olan 45 lisanslı futbolcusu bulunan Hisarcık Belediyespor yeni sezonu törenle açtı.

Hisarcık Belediye Spor 2014 -2015 Futbol sezonunu futbol sahasında kurban keserek açtı. Daha sonra kesilen kurbanın kanını antrenör Ahmet Elkan nezaretinde futbolcular alınlarına sürdüler.

Yeni sezon açılışında bir konuşma yapan Hisarcık Belediyespor Kulübü ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, ” 2014 -2015 Futbol sezonunun açılışına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu açılış hayırlara vesile olur. Bu sezon ki amacımız geçen yıl ligden çekilmemiz neticesinde düştüğümüz 2. Amatör kümeden tekrar 1. Amatör kümeye yükselmek. Amatörlük parayla pulla ölçülmez. Bu bir sevdadır. Takımımızın bu yıl centilmenlik kuralları içerisinde futbol oynayacağına, genç ve yetenekli futbolculardan kurulan kadronun başarılı olacağına inanıyoruz. Kulüp yönetimi, Kaymakamımız ve protokol üyeleri bugün bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara çok teşekkür ediyor, yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Çalışkan, iki sezon futbol sahalarının zemininin bozuk olmasını gerekçe göstererek kapatılması üzerine tüm maçlarını deplasmanda oynadıklarına dikkat çekerek,” Bu sezon belediye olarak takımımızın tüm maçlarını deplasmanda oynamaktan kurtarmak amacıyla futbol sahasında bakım çalışması yaptık. Ama kötü kış şartlarında inşallah yine sıkıntı yaşayacağımız muhakkak. Bu amaçla yetkililerden futbol sahamızın bir an önce sentetik çimle kaplanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hisarcık Belediyespor’un yeni sezon açılışına Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Uğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Salim Turası, Tavşanlı Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi Gümüş, eski AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı ve Genel Merkez MKYK üyesi Ahmed Fuad Durmaz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile futbolcular katıldı.

Bu arada protokolün penaltı atışları büyük ilgi gördü.(MA-EFE)