Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı Hisarcık Belediye Düğün Salonundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Duman’ın Kur’anı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Baş,” İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğretmenler Günü” kutlama programı bize tevdi edildiğinde bu haftaya münhasır bazı etkinlikler yapmak istedik. Bununla İlgili olarak dünyanın en kaba, en ilkel ve en vahşi toplumunu eşsiz öğretim metotlarıyla saadet kasrına dönüştüren Hz. Peygamber Aleyhi Vesellem’in eğitim anlayışına ve metotlarına dikkat çekmek amacıyla lise öğrencilerimiz arasında “ En güzel öğretmen Peygamber” konulu şiir yarışması, bunun yanında ortaokul öğrencilerimiz arasında Milli Mücadelenin kahraman komutanı yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin mimarı aynı zamanda Baş Öğretmenimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime katkılarına dikkat çekmek amacıyla da “ Baş Öğretmenin izinde” konulu kompozisyon yarışması, gene ilkokullar arasında her öğrencinin ve her insanın hayatına şekil veren örnek model öğretmenler vardır. Bizde öğrencilerin gözünden öğretmenleri görmek için, “Benim kalemimden öğretmenim” konulu resim yarışması düzenledik. Akabinde bu yarışmalarda dereceye giren öğrencileri belirledik. Onlara bugün hediyelerini takdim edeceğiz. Ayrıca öğrencilerimizle bir süre önce vefat eden emekli öğretmen Kazım Akbulut’un mezarını ziyaret ettik. Eğitimin bilgi vermekten ziyade öte gönüle girmek olduğunu ve eğitimin öğretimden önce olması gerektiği bilinmektedir. Zira gönüle girmeden sadece bilgi vermek olsaydı asrısaadete ulaşamazdık. Bu bizim için model ve en güzel örnek.” diye konuştu.

Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Musa Akpınar kendi yazdığı şiiri canlı müzik eşliğinde okudu. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müzik Öğretmeni Cansu Hande Öztürk ve İngilizce Öğretmeni G. Sait Mamak eşliğinde öğrencilerin söylediği türküler büyük beğeni topladı. Müzik sunumu, tiyatro ve skeçlerin sonunda mesleğe yeni başlayan öğretmenlere toplu yemin töreni yaptırıldı.

Program sonunda resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından verildi.

Öğretmenler Günü Kutlama Programına, Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, Okul Müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(MA-EFE)