Hisarcık Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Hızlı Klavye Kullanım Kursu açıldı.

Hisarcık Çok programlı Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alan Şefi Cemil Şimşek tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında verilen hızlı klavye kullanımı kursuna 20 kursiyer katılıyor.

Haftada 10 saat olarak düzenlenen ve toplam 160 saatlik kurs 9 Mart 2015 tarihinde sona erecek.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hidayet Özçelik, son yıllarda Hızlı Klavye Kullanım Kursu’na katılanların bir bölümünün zabıt kâtipliğini kazanmasının kurslara ilgiyi daha da arttırdığını belirtti.

Günümüzde hızlı yazmanın memurluğa girişte gerekli bir şart olması açısından çok önemli bir özellik olduğunu belirten Kurs Öğretmeni Cemil Şimşek, hızlı yazmanın, her kullanıcıya gerekli bir kabiliyet olduğunu, ancak Türkçe cümle yapısına uygun olarak hazırlanan F klavyenin öğretimine önem verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Cemil Şimşek, ”Klavyeyi en iyi şekilde kullanabilmeyi öğrenmek zaman ve sabır ister. Derslerde kursiyerlere bilgisayar karşısında oturuş ve duruştan başlamak üzere bakmadan ve hızlı yazma becerisi kazandırmaktayız’’ dedi.

Şimşek, “Son yıllarda ilçemizden birçok gencin hızlı yazma engelini başarıyla geçerek memur olması, ayrıca yeni açtığımız kursa kendilerini daha da geliştirmek amacıyla eski kursiyerlerinde katılması sevindiricidir. F klavye öğretiminde en büyük sıkıntı, her yerde karşımıza çıkan Q klavyesidir. Hem Ticaret Lisesinde, hem de Halk Eğitimi Merkezinde öğretimini yaptığım hızlı yazma, internet kafe, iş yerleri ve diz üstü bilgisayarlardaki Q klavyesi ile körlenmekte, buda beni dolayısıyla üzmektedir” diye konuştu.(MA-EFE)