Recep Tayyip Erdoğan’a, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi miting için geldiği Kütahya’da hiç bir proje sunulmadığı ileri sürüldü.

’Kütahya geleceğini arıyor’ isimli Facebook grubunda yer alan bilgilere göre, Kütahyalı yetkililerin Başbakan’a şehirle ilgili neden projeler sunulmadığı sorgulandı.

Gurupta şu bilgilere yer aldı: "Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan iken) seçimlerde mitinglerin ilkini Afyon’da gerçekleştirir ve aynı gün Kütahya’ya mitinge gelir. Afyon’da kendisine 5 klasör proje ve talep teslim edilmiştir. Başbakan Kütahyalılar’ın ne istediğini sorar. Ancak Kütahya’da ise bilinen gündemler ve çözülmesi istenen sorunlar dışında şehrin hiçbir ekstra proje isteği yoktur, şehirde hiç fikir üretilmemiştir. Kütahya’da siyasiler mevcut sorunlarla, iş adamları kendi işleriyle uğraşırken; halkın genelinin aklına yatırım olarak ev satın alıp kiraya vermek veya üniversite öğrencisinin ilgisini çekecek bir işletme kurmak gelmektedir. Gerçek fikir sahipleri ise bürokratik engellerle karşılaşırlar. İşte bu bürokratik engellerin çözülebileceği en uygun ortamda ise maalesef fikirler ve projeler çoktan başka şehirlere kaymıştır."

Grupta yorum yapan vatandaşlar, yetkililerin ilgisizliğine adeta isyan etti.

23 Şubat 2014 tarihinde Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen miting, Kütahya tarihinin ’en kalabalık’ mitingi olarak kayıtlara geçmişti.(EFE)