Vali Şerif Yılmaz, Kütahya’da bin 700 mülteci bulunduğunu söyledi.

Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen yemeğe katılan Yılmaz, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Kütahya’da yabancı uyruklu 709 yakın öğrenci, bin 700 de mülteci bulunduğunu dile getiren Vali Yılmaz, "Şehirde öğrenci sayımız 5-6 kişiden bugün 700’ün üstünde bir sayıya ulaştı. Üniversitemizin gelişmesiyle beraber bu sayı daha da artacak. O nedenle bu İl’de yaşayan insanlarla da bu empatiyi kuracak diyalog ortamını oluşturmamız gerekiyor. Bugüne kadar çok şükür İlimizde gerek öğrencilerle, gerekse bin 700 kişi civarında mültecimiz ile hiçbir sıkıntı olmadan yaşıyoruz.Zaman zaman sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza dernek marifetiyle çözümler buluyoruz.Bundan sonrada her zaman yanınızda olduğumuzu sıkıntılarınıza çözüm bulacağımızı ben buradan ifade etmek istiyorum. Yurtdışı tecrübemden de istifade ederek şunu sizlere acizane tavsiye etmek istiyorum. Eğitim öğretim görmekte olduğunuz derslerinize zamanında çalışınız, çünkü aileleriniz maddi külfetlere katlanarak sizleri buraya gönderiyor, bunun karşılığında zamanınızı çok iyi kullanıp süreç içerisinde eğitiminizi tamamlayıp kendi ülkenizde olur veya başka bir yerde olur ama nereye giderseniz gidin artık kendi işinize sahip olacaksınız. Burada bulunduğunuz süre içerisinde Türkiye’deki görmeniz gereken ne varsa bunları görmeye çalışın.Yarın ülkenize gittiğinizde burada iyi uygulanan birşey varsa bunu aktarmaya çalışın" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Dumlupınar Üniversitesinin değişik bölümlerinde eğitim öğretim görmekte olan 53 ülkeden 709 öğrencinin katıldığı yemekte Vali Şerif Yılmaz, öğrenciler ile sohbet ederek onların istek ve sorunların dinledi.

Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen yemeğe, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Mithat Ekici, Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammet İkbal Gündem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.(EFE)