Gediz-Emet 1. Amatör Küme Lig Müsabakalarının 11. Haftasında Eskigediz Belediye Gazispor’u 5-2 yenen Gediz Uluoymak 1 Eylülspor Play-Off müsabakalarına katılmayı garantilemiş görünüyor.

Gediz-Emet 1. Amatör Küme Lig Müsabakalarının 11. Haftasında ilk maç sabah saat 10.00’da Uluoymak 1 Eylülspor ile Eskigediz Belediye Gazispor arasında yapıldı. Lider Uluoymak 1 Eylülspor 1-0 geriye düşmesine rağmen üstün beceri ve gayretle maçı 5-2 kazanmasını bildi. Eskigediz Belediye Gazispor da güzel misafirlik göstererek centilmence bir oyun sergiledi.

Günün ikinci maçı ise saat 12.00’da Gediz Gençlikspor ile Yeşilçayspor arasında oynandı. Gediz Gençlikspor ikinci yarıda bulduğu gollerle bu maçtan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

Günün oynanan son maçında ise Erdoğmuşspor, Emetspor’u ağırladı. Erdoğmuşspor, Emetspor karşısında 5-1 galip gelerek Play-Offlara kalma mücadelesi içinde oldu.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluoymak 1 Eylülspor Kulübü Başkanı Muhittin Ertürk, yaptığı açıklamada, Kütahya ASKF’ye ligden bir alt lige düşecek ikinci takımın gelecek haftalarda netlik kazanacağını belirterek, alt lige düşmeme mücadelesi veren 3 takımın da puanlarını eşit olduğunu söyledi.

Çekişmeli ve zevkli haftaların sporseverleri beklediğini dile getiren Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Ertürk, “Umarız bütün takımlar centilmen oyunlarını sürdürürler. Gediz Gücüspor Kulübü Yönetim Kurulu, Kütahya ASKF’ye verdiği dilekçe ile ligden çekilmiştir. Bundan sonra Gediz Gücüspor ile oynayacak takımlar sahaya çıkmadan 3-0 hükmen galip sayılacaktır” ifadelerini kullandı.(MA-EFE)