Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi ve Kütahya Aktif Teknik Elemanlar Derneği ile birlikte Dünya Mühendisler gününde “Mühendislikte Etik” paneli düzenlendi.

Panelde açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan özet olarak şunları söyledi: “Mühendislikte etik konusu çok ciddi bir konu. Sivil toplum örgütlerinin böyle güzel çalışmalarına üniversitemizin kapıları her zaman açıktır. Mühendisler ve mühendis adaylarının Dünya Mühendislik gününü kutlarım. Toplumu inşa eden önemli unsurlardan biri de mühendislerdir. Her şey insan için. Onun maddi ve manevi kurtuluşu içindir. Bir mühendis nerede çalışırsa çalışsın, insanların kurtuluşu için çalıştığını hiç unutmamalı.”

Kütahya AktifTeknik Elemanlar Derneği Başkanı Eyüp Cihan, “Bir mühendisin olmazsa olmaz özellikleri analiz yeteneği, mühendislik disiplini, yorumlama ve çözüm üretme yeteneğidir. Bunlarla birlikte bir de mühendislik etiği çok iyi benimsenmelidir” dedi.

Panelde; Kütahya Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç, Kütahya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fatih Zeki Erguz, Makine Yüksek Mühendisi Cemil Şerebatır, Bilişim Mühendisi Ahmet Akbay, Kimya Yüksek Mühendisi Hüseyin Ekmekçioğlu dinleyicilerle mühendislikte etik konusunda önemli bilgiler paylaştılar.(EFE)