Kütahya’nın Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel’in askere gidecek oğlu Tolga için evinin önünde düzenlediği asker eğlencesi görsel şölen ve duygu seline dönüştü.

Muhtar Adıgüzel’in Bilecik’in Söğüt ilçesine askere gidecek oğlu Tolga’nın Kışla yolculuğu öncesi düzenlediği asker uğurlama törenine Simav’ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Azimet Doğan, daire müdürleri, bazı beldelerin belediye başkanları ile Adıgüzel’in muhtar arkadaşları ile ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Asker uğurlama töreninde muhtar Adıgüzel’in kışla yolcusu biricik oğlu Tolga ile asker adayı arkadaşları ve seçkin davetlilere anne Gülümser Adıgüzel’in kendi elleriyle hazırladığı birbirinden lezzetli yemekler ikram edildi. Asker eğlencesinin en duygusal anı kına yakma merasiminde yaşandı.

Baba Raif, anne Gülümser ile asker adayı Tolga’nın güzeller güzeli eşi Merve ilahi ve dualar eşliğinde yakılan kına töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Askerlik görevinin vatan borcu, namus borcu olduğunu ifade eden Muhtar Adıgüzel’in Kışla yolcusu oğlu Tolga Adıgüzel (22), “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir borçtur. Vatan borcu namus borcu. Bizler anamızı, babamızı, bacımızı, vatanımızı ve milletimizi korumak için peygamber ocağı olan askere gidiyoruz. Bu vatanı atalarımız kanlarıyla, canlarıyla kazandı. Bu uğurda gerekirse bizler de seve seve canımızı vermeye hazırız. Bu ülke bizim başka Türkiye yok" diye konuştu.

Baba Raif Adıgüzel, “Biz doğuştan asker olan bir milletin evlatlarıyız.Türkün kutsal saydığı kurumların başında asker ocağı vardır. Ay yıldızlı bayrak inmeyecekse, minarelerden ezan dinmeyecekse eğer vatan bölünmeyecekse sizlerin sayesinde olacak. Bu kutsal görevi inşallah hayırlısıyla ve layıkıyla tamamlayıp, gittiğiniz gibi sağ salim geleceksiniz. Dualarımız sizinle olacak. Mübarek olsun"dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren asker uğurlama eğlencesinde sahne alan yerel sanatçılar seslendirdikleri şarkılarıyla asker uğurlamasını şölene dönüştürdü.(MY-EFE)