Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, amatör maçlarda verilen hatalı hakem kararları yüzünden kulüplerin mağdur duruma düştüğünü belirterek, hakemlerin kararları talimatlarla değil, oyun kurallarına göre vermesi gerektiğini söyledi.

İl Hakem Kurulu’nun kendine çeki düzen vermesi gerektiğini ifade eden Murat Cengiz, ”Hakemlerin kararları ve çaldığı düdüklerin adil olması ve özellikle oyun kurallarına göre olması gerekiyor. Hakemler gördüklerini çalarak karar verirlerse bir sıkıntı olmaz. Ancak hakemler, kararlarını oyun kurallarına göre değil de talimatlara göre verirlerse büyük sıkıntılar oluyor. Maçların oynanması, başlatılması veya tatil edilmesi oyun kurallarına göre verilmiyorsa burada bir sıkıntı var demektir”dedi.

Amatör kulüplerin çok zor şartlarda mücadele ettiğini söyleyen ASKF Başkanı Murat Cengiz, hakemlerin hatalı kararları nedeniyle takımların kendi kaderlerini tayin edemediklerini belirtti. Cengiz,”Hakemlerin karar verirken çok dikkatli olması gerekiyor. Zor şartlar altında liglere katılan takımların terfi veya tenzillerinin performanslarına göre belirlenmesi gerekiyor. Ancak hakemlerin hatalı kararları bu durumu değiştiriyor. Birinin hakkı alınıp başkasına veriliyor. İl Hakem Kurulu bu noktada yıllardır değişmeyen tavrını değiştirmeli ve kendine bir çeki düzen vermelidir. Çünkü hatalı veya talimatla verilen kararlar sahadan tribünlere sıçrayabiliyor ve istenmeyen olaylara neden olabiliyor" diye konuştu.

Cengiz, amatör takım idarecilerinin evlerinin rızkından ayırdıkları paralarla amatör takım idare ettiklerini, antrenmanlara ve maçlara çok zor şartlar altında çıktıklarını dile getirerek, ”Kulüplerimiz onca zorluğa rağmen hak ettiğinin karşılığını alamıyor. Mahallelerden, köylerden ve ilçelerden sahaya taşınan gençlerin alın teri boşa akıyor. Çünkü hakemler gördüklerini çalamıyorlar. Sahada hakem ve tribünde gözlemcinin gördüğünü çalamaması veya yazamaması kulüplerimizin mağdur olmasına sebep oluyor. Hakemlerin de, sporcuların da hedefleri aynı zamanda bizim hedeflerimizdir. Hakemler sezon başından beri verdikleri kararları gözden geçirdiklerinde hataları eminim göreceklerdir. Takımlarımızın ve sporcularımızın daha iyi olabilmesi için adaletli kararların verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Murat Cengiz, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, Kütahya’ya yeni yatırımlar kazandırmaya gayret ettiklerini ve böylelikle spor alanlarına daha fazla takımı ve sporcu getirmeye çabalarken, hatalı hakem kararlarının bu girişimlere engel teşkil ettiğini anlattı.

Cengiz,”Biz Kütahya ASKF olarak Kütahya’ya yeni yatırımlar, spor alanları kazandırmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki daha fazla takımımız, daha fazla sporcumuz olsun. Ancak hatalı kararlar kulüpleri bezdiriyor ve kapanma veya ligden çekilme noktasına getiriyor. Yine il merkezinde verilen kararların ilçelerde aynı düzeyde olmadığını düşünüyoruz. İl merkezindeki bir maçta verilen kararın benzeri ilçede verilemiyor" ifadelerini kullandı. (EFE)