Kendi işini kurmak isteyen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral’ı ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu.

DPÜ Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencileri İrem Yağmur Özgün ile Halit Utkan Irak, KUTSO Başkanı Nafi Güral ile görüşerek, iş fikirlerini paylaştı.

Ziyarette; KUTSO, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü ve KOSGEB Kütahya Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katıldıklarını belirten öğrenciler, KUTSO Başkanı Nafi Güral’dan iş kurarken dikkat edilecek konular ve başarıya ulaşmak için ipuçları hakkında tavsiye aldılar.

Doğal ahşaptan ev aksesuarlarını, dekoratif ürünleri özel tasarımlarla imal eden gençler, hobi olarak başladıkları bu işi küçük atölyelerinde devam ettirdiklerini belirttiler. İşlerini büyütmeyi ve geliştirmeyi istediklerini ifade ederek, KOSGEB Girişimcilik Desteğinden yararlanmayı amaçladıklarını söylediler.

KUTSO Başkanı Nafi Güral ise, gençlere iş aramayın iş kurun tavsiyesinde bulunduğunu tekrar ederek, görüşmeye gelen öğrencilerin iş fikirleri konusunda bilgi aldı.

İş dünyasına dair tecrübelerini ve önerilerini gençlere aktaran Güral, kendilerine destek olmaya hazır olduğunu belirtti. İş kurarken doğru ismi seçmenin ve marka olmanın önemine değindi. Güral, ayrıca, gelişen teknoloji ile bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını belirterek, internet ortamından doğru yararlanmalarını tavsiye etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren enerji ve heyecan dolu gençlerin, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle görüşme sona erdi. (EFE)