Tavşanlı’da Hayırlı Hizmetler Vakfı tarafından düzenlenen eğitim toplantısında Suriye ve Filistinli öğrenciler ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıları, eğitim seviyesini ve Türkiye’den beklentilerini anlattı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Bilgisayar, Elektronik, Makine Mühendisliği ve Türkçe Hazırlıkta okuyan Filistin ve Suriyeli öğrenciler, HHV Hanımlar Komisyonu, IHH Tavşanlı Gönüllüleri ve HHV Business ortak çalışması ile Tavşanlı İslam Kültür Merkezi’nde bir konferansta buluştu.

Ülkelerinin coğrafya, ekonomi, kültür, sanat ve yemekleri hakkında sunum yaptıktan sonra genel de Türkiye ve özel de yöremizde öğrenci olmak, Türkçe öğrenme konularında katılımcıları bilgilendirdiler ve soru-cevap bölümünde ülkeleri, eğitimleri , yöremizdeki yaşam koşullarına ilişkin soruları yanıtladılar.

Konferans sonrası yapılan değerlendirmede “ İleride birer Kütahya elçisi olacak kardeş ülkeler öğrencileri yöremiz ve kardeş ülkeler arasında kültürel, sosyal, ekonomik yakınlaşmada da önemli görevler üstlenecekler. Aynı din, kültür ve medeniyetin mensupları olarak aramızda ki dil engelinin de aşılması ortak çalışma ve birlikteliği hızlandıracak” görüşlerine yer verildi.(İÖ-EFE)