Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerine, bankacılık mesleğinin püf noktalarının anlatıldığı ‘Bankacılık Eğitim Semineri’ verildi.

Şaphane Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Denizbank Gediz Şubesi’nden Fatih Gülkılık ve Denizbank Marmara Bölge’den Mehmet Yavuz tarafından verilen ‘Bankacılık Eğitim Semineri’ne Yüksekokulun Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2. Sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler.

Seminerde, Bankacılık açısından pazarlamanın önemi, Bankacılarda aranılan nitelikler ve özellikler, Özgeçmiş oluşturma ve sık tekrarlanan hatalar, Banka mülakatları ve mülakatlarda karşılaşılan durumlar, Bankacılık sektörünün genel görünümü ve geleceği, Denizbank’ta kariyer olanakları ve Denizbank’ın İnsan Kaynakları uygulamaları konuları ele alındı.

Denizbank Gediz Şube Yetkilisi Fatih Gülkılık, konuşmasında, “Bankalarda çalışmayı düşünen öğrencilerimiz mutlaka SEGEM Teknik Personel Sertifikasını, Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavını vererek (e-BEAS) Bireysel Emeklilik Aracılığı Sertifikasını, SPK Temel Düzey Lisansını alarak okul diplomasının yanında bulundursunlar. Çünkü Bankalar şu an sizin diplomanızın yanına hangi belgeleri kattığınızı sorgulamakta ve öğrencilik hayatınızı nasıl değerlendirdiğinizi göstermenizi istemektedirler” dedi.

Bankacılık ve Sigortacılık 2. Sınıf öğrencisi Yeşim Önerbay ile uygulamalı banka işe alım mülakatı örneğini paylaşan Denizbank yetkililerinin sunumları büyük ilgiyle dinlendi.

Konuşmacılar öğrencilere, kullandıkları akıllı cep telefonları üzerinden ücretsiz para transferi yapabilecekleri bir uygulamayı da anlatarak semineri tamamladılar.

Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Feyyaz Ebeoğlugil, konuşmacılar Fatih Gülkılık ve Mehmet Yavuz’a katkılarından dolayı teşekkür etti. (MA-EFE)