Kütahya’nın Pazarlar ilçeside, Turgut Özal Mahallesi Midhat Paşa Caddesi’nde eksikliği hissedilen cami için ilk adım atıldı.

Pazarlar Meslek Yüksekokul karşısına yapılacak olan caminin arsasının tapu işlemlerinin tamamlandığı, plan ve proje çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, İlçe Müftüsü Mustafa Türköz ve Cami Derneği Başkanı İbrahim Ünal Caminin yapılacağı arsada incelemelerde bulundu.

Pazarlar Müftüsü Mustafa Türköz, tamamlandığında caminin bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek “Camimizin yapılacağı arsaların tapu işlemleri tamamlandı. Plan proje çalışmaları devam ediyor. Bahar ile birlikte hafriyat çalışmaları başlayacağız. Halkımızın yardımları ile camimizi yapacağız’’ dedi.

Hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade eden Müftü Türköz, "Yardım etmek isteyen vatandaşlar bağışlarını Cami derneğimize yapabilir. İlçemiz halkının yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ise, “İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan cami için çalışmalara başlandı. Hayır, severler tarafından arsalar bağışlandı. Cami arsasında plan proje çalışmaları başladı. Cami Derneğimizin öncülüğünde çalışmalar devam ediyor. İlçemiz Merkez Camisi 19 Mayıs 2011 depreminde büyük hasar gördü ve yıkım kararı verildi. Ama 1960 yılında yapılan Merkez Camimiz anıtlar kurulu tarafından tarihi eser olarak tescillendi. 2011 yılı Mayıs ayından itibaren Merkez Camimiz çadırda hizmet vermektedir. Bu çerçevede ilçemizin camiye çok ihtiyacı var. Merkez Camisi için büyük hayallerle başlayan arsa bulma çalışmalarımız çeşitli nedenlerle sonlandırıldı. İnşallah bu defa hayırlı sona ulaşacağız. Gönül huzuru içinde ibadet yapacağımız bir camiye sahip oluruz inşallah. En kısa zamanda yapılarak hizmete girmesini istiyoruz. Yeni camimizin inşaatında belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.(MB-EFE)