Milli eğitim Bakanlığının "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi, Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

Meclis Başkanlığı seçimine Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Ünsal Alpay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla her yıl olduğu gibi önce okullarda temsilciler, sonra da ilçe öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı.

Yedi adayın yarıştığı seçim sonucunda Pazarlar Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na Sofular Ortaokulu öğrencisi Emine Karaduman seçildi.(MB-EFE)