Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara saat 13:30’da Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı durusu ve İstiklal Marsı’nın okunmasının okunması ile başlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Pazarlar Anadolu Lisesinin hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler günü programına Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon komutanı Kamil Borazan, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Bilal Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi yaptı. Kemal Sevgi, “ Öğrencilerimize Vatanımızı ve Milletimizi sevdirelim. Çünkü bizim Milletimiz bizim başımızı eğdirecek hiçbir şey yapmamıştır. Öğretmenlik sevgi ve şefkattin hâkim oldu kutsal bir meslektir. Bu mesleğe gönül vermiş siz Öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutlar ve başarılar diliyorum ayrıca eğitime destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı öğrencilerin öğretmenler günü ile ilgili okudukları şiir, kısa film, skeç ve konuşmalarla devam edildi. Öğrenciler skeçlerde öğretmenlik mesleğinin sıkıntılarını ve sevinçlerini oyun ve müzikal şeklinde izleyicilere anlattılar.

Öğretmenlik mesleğine geçen yıl başlamış olan Öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğretmenlik mesleğinde bir yılı dolduran 6 Öğretmen yemin ederek Öğretmenlik hayatlarına başladılar.

Öğretmenler tarafından verilen mini konser programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Program, öğretmenler arasında şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Program sonrası Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir tarafından öğretmenlere yemek ikramında bulunuldu.(MB-EFE)