Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural’ın, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atandığı bildirildi.

"Kütahya’ya gelmenin heyecanını yaşıyorum" diyen Vural, "Öncelikli hedefim ileri seviye merkezlerde Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi kliniklerinin uyumlu birlikteliğinde yapılabilen açık kalp ameliyatlarını ve girişimsel kardiyoloji işlemlerini burada uygulamaktır. Kütahya’ya gelince gördüm ki DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesi, yoğun bakımları, iki tane anjiyo ünitesi ve sağlık ihtiyaçlarını en mükemmel şekilde karşılamak için çalışan kadrosu ile üst düzey bir hizmet anlayışı sunuyor. Böyle bir hastanenin kadrosunda yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Büyüklerimiz hep söylüyor; kalp hastalıkları arttı diye evet nüfus artışına göre bir nebze artış göstermiş olabilir ama eskiden teşhis koymak için cihazlar ve ekipler yoktu ve haliyle kalp hastalıkları fark edilmiyordu. Şimdi teknolojik olarak batılı ülkelerin standartlarını hastanemizde kullanmaktayız. Sağlık hizmetleri herkese kolaylıkla ulaşmakta ve hizmet alabilmektedir. İşte bu yüzden hastalıklar artmış olarak görülmektedir. Bizler eğitim için sık sık yurtdışına çıkıyoruz ve görüyoruz ki batılı ve Avrupa ülkelerinde bizde yapılan uygulamalar ve cihazlarda herhangi bir fark bulunmamaktadır. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalp hastalıkları sürecinde akademik manada oldukça iyi seviyede ve hastanede çok güzel işlemler yapılmış. İnşallah çalışacağımız periyotta yapılabilen işlemlerin sayısını arttırarak, kaliteyle daha üst seviyede götürebilme adına ‘Daha çok iş, daha zorlu vaka’ parolasıyla yol alacağız" şeklinde konuştu.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin cazibe merkezi haline geldiği belirten Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, “Göreve başlarken hastanede 1 Profesör,5 doçent, 165 hekimimiz varken; Bugün 6 profesör, 15 doçent, 225 hekimimiz görev yapmaktadır. Bu Kütahya halkı için önemli bir kazanımdır. Bundan memnuniyet duyuyorum. Amacımız Kütahya insanının en iyi şekilde burada tedavi olmasıdır" ifadelerini kullandı. (EFE)