Prof. Dr. İsmail Ekincioğlu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Meslek hayatında 22 yılı geride bıraktığını belirten Ekincioğlu, seçilmesi halinde DPÜ’yü evrensel bir üniversite haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Üniversite ile Kütahya halkını bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İsmail Ekincioğlu, "Yeni bir rektörlük seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dört yıllık dönem için yapılacak olan rektörlük seçimi öncesinde öğretim üyelerimiz ve Kütahya halkı olarak kuşkusuz hepimizin ortak dileği, 22 yılı geride bırakmaya hazırlanan üniversitemizin kurumsal itibarının gelişerek devam etmesi, mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyulan ve Kütahya’mıza yakışan bir ’evrensel üniversite’ haline gelmesidir.Üniversiteler evrensel, ulusal ve yerel boyutta bilginin üretildiği ve paylaşıldığı, beşeri sermayenin geliştirildiği, kültürel değerlerin korunarak zenginleştirildiği ve bireysel, toplumsal ve küresel düzeyde ortaya çıkan her türlü problemin çözümlerinin araştırıldığı kurumlardır. Bu misyonuyla toplumsal değişime ve gelişime öncülük etmektedirler. Üniversitemizin misyonunu layıkıyla yerine getirebilmesinin sorumluluğu, başta bilim insanları olmak üzere Kütahya toplumun tüm kesimlerine aittir.Çağın gerektirdiği ve adeta dayattığı bilgi odaklı hayat; bilimsel eğitim ve araştırma hizmetlerinin gücünü, daha da yaygın ve etkin bir şekilde bizlere hissettirmektedir. Üniversitelerin; öğrenci odaklı eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri yanında, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleriyle de güçlü bağlar oluşturma görevleri vardır. Üniversitelerimizin gelişmesi ve beklenen nitelikli hizmetleri üretebilmesi anlamında; Yükseköğretim Kurulunun yönlendirici ve belirleyici etkisi ve Kütahya’mızın desteği görmezlikten gelinemez. Ancak her üniversite için en önemli dinamik, rektörlük makamı ve yönetim kadrosu yanı sıra koordineli çalışan yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleridir" diye konuştu.

"13 YILDIR DPÜ’DEYİM"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesine 2001 yılında katıldığını belirten Ekincioğlu, "Bunun ile birlikte üniversitemiz çalışanlar ve halkımızın daha mutlu ve üretken olabilecekleri koşulların oluşturulması, eğitim kalitesinin ve bilimsel üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesi, bu idari iradenin ve yerel yönetimin yetki ve sorumluluğundadır. Dolayısıyla, üniversitelerimizin kurumsal başarı ve gelişimi; yöneticilerin tecrübe, bilgi birikimi ve akademik anlayışına ve yerel yönetim ile işbirliğine çok sıkı biçimde bağlıdır.Mensubu olmaktan gurur duyduğum Dumlupınar Üniversitesi ailesine 2001 yılında katıldım. Akademik hayatımın en verimli yıllarını geçirdiğim bu kurumun nicelik ve nitelik olarak gelişimi adına hiçbir özveri ve çabayı esirgemediğim inancındayım. Bu minvalde, 2007 yılında Kütahya’mızda düzenlediğimiz Akademik Bilişim sempozyumu, 1308 kişilik ulusal ve uluslararası nitelikli ve nicelikli Türkiye’de ilk en büyük toplantı oldu. Bunun gibi etkinlikler ile üniversitemiz, Kütahya’mızın hem turizm hem de kültürel cazibe merkezi olması noktasında çaba harcayacaktır. Hak ve hakkaniyet ekseninde, bilimsel liyakat odaklı sağlıklı bir kurumsallaşma süreci ile üniversitemizin büyük başarıları yakalayabileceği inancındayım. Bunun için; toplumsal, insani ve akademik sorumluluklarımın gereği, bir görev ve hizmet anlayışı ile rektör olmaya adayım. Çok önemli bir göreve talip olduğumun farkındayım. Ancak, üniversitemizin ilkeli, inançlı ve akademik sorumluluklarının ağırlığını hisseden, öğretim elemanı potansiyeli, üniversitemizin şehrimizle bütünleşme, üniversite sanayi işbirliğinin sağlanma arzu ve istekli duyarlı yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve halkımız büyük umudumdur. Bu potansiyel ve arzunun birleştirilmesi sonucunda, bölgede önemli bir konuma sahip olan Kütahya’mızın kültürel, sosyal, turizm, sanayi ve üretim alanında hak ettiği konumda yerini alacağı inancındayım. Bu inançla, üniversitemiz, Ar-Ge çalışmalarında öncülük görevini ve koordinasyon görevini yerine getirecektir.

Bununla birlikte, çok önde ve görünür olan üniversite Tıp Fakültesi ve Diş hekimliği hastanesinin sağlık hizmetleri yanında, diğer sosyal ve sanat bilimler alanları bakımlarından faaliyet gösteren birimler, hizmet süreçleri içinde; üniversitede başarıyı, anlamlı ve sürdürülebilir hale getirmesi yanı sıra Kütahya halkımıza hak ettiği daha kaliteli sağlık hizmetler alması sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

"KÜTAHYA KAZANMALI"

Seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçmesini isteyen İsmail Ekincioğlu, "Üniversite ortak vicdanının sesini yükselterek; ortak aklın gereği uygulamaları hayata geçirebileceğimiz, bilgi ve değer odaklı dinamikleri yakalayabileceğimiz kanaatindeyim. Rektörlük seçimi süreci kapsamında yapacağımız çalışmalar; kişilik haklarına duyarlı, insan onuruna yakışır bir yaklaşımla, kurum olarak daha iyi ve başarılı bir gelecek öngörüsünün planlaması ve projelendirilmesi özüne bağlı bir uygunlukta olacaktır. Bu sürecin demokratik çerçevede, üniversitemize yakışır şekilde sadece projelerin yarıştığı, suni gündemlerin yaratılmadığı, kırgınlıkların oluşmadığı, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu, barışçı bir ortamda geçmesi ve her koşulda üniversitemiz ve Kütahya’mızın kazançlı çıkmasını temenni eder, herkese hayırlı olmasını dilerim. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği, barış ve huzur ortamında başarılı ve güzel işlerin yapılabildiği, verimli ve gurur duyacağınız bir üniversite ortamı umuduyla desteklerinizi bekliyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)