Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yemek ve toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, meslek komite başkanları ile üyeler katıldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazım Ekren ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Bursa Şubesi Danışmanı Prof.Dr. İlker Parasız KUTSO’nun konuğu oldular.

KUTSO Ekim ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konuların müzakeresi ve kararların alınmasının ardından, konuklar haziruna hitap etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazım Ekren, “İş dünyası persfektifinden makro ekonomik gelişmeler ile beklentilerin izlenmesi ve değerlendirilmesi” başlıklı sunumunda, iş dünyası temsilcileri açısından önemli olan bilgileri paylaştı.

Ekren, temel makroekonomik göstergeler, dünya ekonomisindeki yeri açısından Türkiye’nin temel göstergeleri hakkında bilgi verdi. Ekran, ayrıca ülkemizdeki ve dünyadaki bu küresel ekonomik durumun, işletmeler açısından önemini anlattı. Ekran, işletmelerin yeni ticari ekonomik yapılanmaya göre, tedbir almaları ve piyasayı takip etmeleri gerektiğini belirterek, bunun rekabet avantajı açısından da önemli olduğunun altını çizdi.

İşletmelerin ekonomik yönden dikkat etmesi gerekli hususlarda tavsiyelerde bulunan Ekren, piyasadaki mevduat ve kredi faizleri ile kur değişim oranlarını güncel takip etmenin yararlı olacağını belirtti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Danışmanı Prof.Dr. İlker Parasız ise haziruna hitabında, para politikaları, dünyadaki kur sistemi konularında genel bilgileri paylaşarak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faaliyetleri ve diğer illerde bulunan ticaret ve sanayi odaları ile yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuklarımızın hitabının tamamlanmasının ardından, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) eğitim ve kültür hizmeti olarak kazandırdığı Kütahya Sanatçıları kitabı ile Ahmet Yakupoğlu’nun “Rengarenk Kütahya” eseri, günün anısına, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından, konuklarımıza takdim edildi.

Gündem maddeleri ve konuşmaların tamamlandığı KUTSO Ekim ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından kapatıldı.(EFE)