DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, "Yüksek öğrenimin Uluslararasılaştırılması, Rusya ve Yurtdışındaki Üniversitelerde Mezuniyet Sonrası Çalışmalar" programı kapsamında, Rusya Saratov Devlet Üniversitesi’nin doktora öğrencilerini ağırladı.

Rusya Saratov Devlet Üniversitesi doktora öğrencileri Shikhalov Gleb, Zinchenko Ekaterina, Sindeev Sergei, Sokolov Egor, Kulminskiy Danil ve Zaikin Mikhail ile,akademik gelişimlerine katkıda bulunmak ve Türkiye’de ve Dünyada yükseköğrenim konusunda bilgi almak amacıyla "Yükseköğrenimin Uluslararasılaştırılmas, Rusya ve yurtdışındaki üniversitelerde mezuniyet Sonrası Çalışmalar" programı kapsamında 36 saat uygulamalı ve 36 saat uzaktan olmak üzere eğitim gerçekleştirildi. Bunun yanında çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler ile bu program desteklendi.

Hazırlanmış olan eğitim programı dışında misafir öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Kimya ve Biyoloji Bölümlerine ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne ziyaretler de düzenlediler. Ziyaretlerde DPÜ’nün zengin laboratuvar ve akademik olanaklarını yakından görme imkanı buldular.

Akademik faaliyetlerin yanında misafir öğrenciler Türkiye’yi ve Kütahya’yı tanımalarını sağlayacak bir dizi sanatsal ve kültürel etkinliğe katıldılar.

Öğrenciler, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Çini Dekor Atölyesi ve Ebru Atölyesi’nde kısa sunumların ardından uygulamalı olarak çini boyama ve ebru sanatlarını deneyimlediler.

Sanatsal faaliyetlerin yanı sıra Ulu Cami, Dönenler Camii, Kosuth Evi gibi önemli tarihi yapılara ve Kent Müzesi ve Arkeoloji Müzesi gibi önemli kültürel mekanlara geziler düzenlenerek, Kütahya’nın tarihi ve kültürel dokusu tanıtıldı.

Ayrıca Çavdarhisar Aizanoi antik şehrine de bir gezi düzenlendi. (EFE)