Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde vatandaşların sağlıklı ve daha ucuza mal olan salamura zeytin yapımına yöneldiği bildirildi.

Her mevsim sofraların vazgeçilmesi olan zeytinin hasat dönemi olması nedeniyle ilçe pazarına Manisa’nın Akhisar ilçesinden getirilen siyah ve yeşil zeytinler salamura yapılmak üzere vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

İlçede son yıllarda evlerde salamura zeytin yapımının yaygınlaştığına dikkat çeken zeytin satıcısı Mustafa Korkmaz, “ Halka yeşil ve siyah zeytinin kilosunu 3-5 TL arasında satıyoruz. Özellikle siyah zeytin satışı daha fazla oluyor. Çünkü siyah zeytinin salamurası çok daha kolay. Siyah zeytin salamurası için kiloda 100 gram kaya tuzu karıştırarak bir bidonun içerine koyulup ağzı sıkıca kapatılır. Ara sıra bidon sallanıp içerisindeki zeytin karıştırılarak acı suyu çıkarılır ve 20-25 günde yenecek hale gelir” dedi.

Hüseyin Pehlivan isimli vatandaş, kendi yaptıkları salamura zeytinin hem daha lezzetli, hem de çok daha ucuz olduğunu söyleyerek, “Pazardan 8-10 TL arasında satın aldığımız zeytini kendimiz salamura yaparak yarı fiyatına mal ediyoruz. Salamura zeytin yapmak fazla zahmet istemiyor. Kendi elimizle yaptığımız için de gönül rahatlığı ile tüketiyoruz“ diye konuştu. (MA-EFE)