Kütahya’nın 864 rakımlı ilçesi Simav’da etkili olan kar yağışı köyleriyle birlikte 67 bin nüfuslu turistik ilçeyi beyaza bürüdü.

Yılın ilk kar yagışı gece saat 03.30 sularında başladı. Sabaha beyaz sürprize uyanan vatandaşlar geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından bu yıl ilk kez düşen kar yağışına üzülmedi, aksine sevindi.

Yılın ilk kar yağışına hazırlıksız yakalanan Simavlılar trafikte zor anlar yaşadı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken yükseklerde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu.

Kar yağışının halen devam ettiği Kütahya’nın kaplıcalarıyla ünlü turistik ilçesi Simav’da kar yağışının önümüzdeki Cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Kar yağışının tadını her zaman olduğu gibi en çok çocuklar çıkardı. Okullarının bahçesinde kar topu oynayan çocuklar yılın ilk karının tadını çıkardı.

Yoğun kar yağışının şehirlerarası ulaşımı etkilemediği belirtildi. Yetkililer sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyardı.

Simav Belediyesi de cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı. Simavlı esnaf Adil Ülken (62), “Geçen yıl kar yağmadığı için yaşanan kuraklığın ardından bu yıl gerçekleşen yağışı bereket olarak nitelendirdiklerini bildirdi. Ülken, “Kar değil Simav’a bereket yağıyor. Bereket Simav’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.(MY-EFE)