Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirci beldesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Turan Sümer’den beldenin tarihi hakkında bilgi aldı. Kaymakam Halim, “ İlçemizin en sorunsuz yerleşim yerlerinden biri olan Demirci beldesinin, doğal güzelliğinin yanı sıra kestane üretimindeki yeri ve önemi çok büyük. Kırsal kalkınma alanında hazırlanacak projelerle daha da önem kazanabilir. Eski İlkokul binasının kültür merkezi olarak değerlendirilmesini, takdirle karşılıyorum,kütüphane ve eski eserler müzesini de çok beğendim, emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.

Demirci Beldesi sakinlerinden emekli eğitimci İsmail Bilgiç (85), beldenin 600 yıllık tarihi geçmişiyle birlikte 100 yıllık eğitim hayatını değerlendirdi. Kültür merkezinde fotoğrafları ve hayat hikayelerinin yer aldığı bölümde, Devlet hizmetinde bulunmuş askeri ve sivil önemli şahsiyetleri tanıttı. Bilgiç “ Bu okulda eğitim verdiğim tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, yaptığı incelemelerden sonra belirlenen ev ziyaretlerini de gerçekleştirerek, Demirci beldesinden ayrıldı.(MEİ-EFE)