Kütahya’nın Simav ilçesinde geleneksel olarak yapılan büyük hayır kapsamında, bu yıl toplu sünnet merasimi de yapılacağı bildirildi. 12-13-14 Mayıs tarihlerinde, Simav Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan toplu sünnet merasimi için, Eynal kaplıcalarında bir toplantı yapıldı. Organizasyon ve hazırlıkların görüşüldüğü toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Özkan, başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav’da geleneksel olarak her yıl yapılan büyük hayır kapsamında toplu sünnet merasimin de yapılacağını belirtti. Özkan, “Simav’da yarım asırlık geleneğimiz olan ‘Büyük Hayır’ vazgeçilemeyen bir kültür zenginliğimizdir. Her yıl Mayıs ayında Belediyemizin organize ettiği bu kültürel etkinliğimiz kapsamında, toplu sünnet merasimini de gerçekleştirmeyi planladık. Simav dışında bulunan hayırseverlerin de katkılarını bekliyoruz” dedi.

Hayırsever Simavlıların katkılarıyla her yıl yapılan büyük hayır ve toplu sünnet merasimi, bölgenin en büyük organizasyonu olarak biliniyor. (MEİ-EFE)