kütahya’nın Simav ilçesinde, 50 yıldır bakkal işletmeciliği yapan Necdet Öztaş, 25 bin nüfuslu turistik ilçesini çağdaş ve modern bir kente dönüştürmek için tam 46 yıldır çevre savaşı veriyor.

Ali Kayacan Bloklarında çalıştırdığı bakkal dükkanında müşterisinden buruşmuş kağıt paraları kabul etmeyen ve sırasını beklemesini sağlayan Bakkal Necdet Öztaş, aynı zamanda bir zabıta gibi cadde ve sokakların temizlik ve intizamını kontrol ederken, uyarılarıyla park yasağına uymayan sürücülerin de korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Simav’ın 77 yaşındaki ihtiyar delikanlısı Bakkal Necdet Öztaş ilerlemiş yaşına rağmen gençliğinde oynadığı futbolu halen devam ettiriyor. Yaşlılar turnuvasında elde ettiği kupalarını evinin en güzel köşesinde saklayan Simav’ın yarım asırlık bakkalı Necdet Öztaş aynı zamanda bir fen memuru gibi mahalleleri dolaşarak kanuna ve nizama uymayan inşaatları da kontrol ederek ilgililere rapor ediyor.

İlçede gördüğü eksiklikleri bir rapor ederek Kaymakam ve Belediye Başkanına sunan Bakkal Öztaş 46 yıldır işlettiği dükkanının önünü diğer komşularına örnek olması maksadıyla silip süpürüyor.

Trafikte yaşanan karmaşaya çözüm bulmak ve hemşerilerine örnek olmak maksadıyla evinden iş yerine bisikletiyle gelip giden Bakkal Öztaş’a Simavlılar büyük saygı gösteriyor.

İlçede gördüğü eksikliklerin giderilmesi için hazırladığı fetvayı kaymakamlık vasıtasıyla camilerde okunmasını sağlayan Necdet Öztaş’ın 55 yıllık eşi 2 çocuk annesi Aysel Öztaş, “Eşim işyerinde gösterdiği hassasiyeti hem evimizde hem de mahallemizde de gösteriyor. Çok titiz olması beni ve mahalle halkını da mutlu ediyor. Bizim sokağımız 7 gün 24 saat temiz kalıyor” şeklinde konuştu.

Ömrü yettiğince çevre savaşını sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eden Öztaş, “Benim Simav’da gerçekleştirmek istediğim çevre düzeni ve temizlik konusundaki hassasiyetim Almanya’da işçi olarak çalıştığım dönemlerden geliyor. Almanlar çevre ve temizliğe son derece önem verirken biz birinci şartı temizlik ve dürüstlük olan bir dinin mensupları olarak buna neden özen göstermeyelim diyerek bu mücadelemi sürdürüyorum. Ömrüm yettiğince bu mücadeleme devam edeceğim. İşyerimde kimseye öncelik tanımam. Müşterinin sırsını beklemesini isterim. Kırışık kağıt paraları asla kabul etmem. Parayı alırken de para üstü verirken de özel bir aparatım var, onu kullanırım. Bunun yanında tarihi geçmiş hileli mal katiyen satmam. Sağlıklı ve temiz olarak üretildiğinden emin olduğum ürünleri satarım. Ayrıca dükkanıma bir yabancı geldiğinde gözlerinden tanırım. Ona her hususta yardımcı olmaya çalışırım. Bir adres sorsa, işimi gücümü bırakır onu ulaşacağı yere kadar götürürüm. Simav’da beni herkes tanır. Simav’ı çağdaş ve yaşanabilir kente dönüştürmek için iş başındaki yerel yöneticilere her türlü yardım ve hizmete hazır olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.(MY-EFE)