Kütahya Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Burak Atmaca tarafından sunulan ’Uyuşturucu Maddeler’ konulu seminerde alkol, sigara, bonzai, esrar, tiner gibi maddelerin gençleri kötülüklere ittiği ifade edilerek gençlerin özellikle arkadaş seçiminde dikkatli olması istendi. Yapılan araştırmaların verilerine bakıldığında zararlı maddeleri kullananların çoğunda arkadaş etkisi olduğu vurgulanırken, “Bir defadan bir şey olmaz, merak ettim “ düşüncelerinin uyuşturucu madde bağımlılığına iten düşüncelerin başında geldiği bildirildi.

Burak Atmaca, gençlere bazı videolar izlettirerek ibretlik yaşam hikayelerinden yola çıkıp “Bu maddeler sizlerin hayatını karartır. Kurtulmak gerçekten çok zor. Hayatınızda her ne kadar zorluk yaşarsanız yaşayın, üstesinden gelmek için çaba gösterin. Bu konularda bir yardım almayı düşünürseniz, polisi, jandarmayı, ilgili kurumları çekinmeden arayın. Biz sizler için görev yapıyoruz. Lütfen arkadaş seçimlerinize özen gösterin. Yaptığımız çalışmalarda arkadaş özentisi ön plana çıkıyor. Hiç kimse için hayatınız heba etmeyin. Bu konularda bencil olmak size fayda getirecektir“ diye konuştu.

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü’nün ilk gün seminerine Kız Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Yavuz Selim Koleji’nden öğrenciler katıldı. Seminerler 19 Aralık Cuma ve 22 Aralık Pazartesi günleri devam edecek.(İÖ-EFE)