Acil Servis hizmetlerinin hastaneden bağımsız yapılamayacağını bir kez daha hatırlatan Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünal Ünalan, 3 Kasım’da başlattıkları ücretsiz enjeksiyon taşıma hizmetlerinden hastaların faydalanmadığını söyledi. Hafta içi akşam 19:00 ila 23:00 saatleri arasında, haftasonu da ek olarak sabah 09:00, 11:00 saatleri arasında her 15 dakikada bir kaldırılan servisi Tavşanlı halkı kullanmıyor.

24 Ağustos’ta şehir merkezinde ki Acil Servis’in yeni hastaneye taşınmasından buyana süren tartışmalar hala devam ederken, vatandaşların bazı hizmetlerden faydalanmadıkları öğrenildi. Bu tartışmalar esnasında hastane yönetiminin enjeksiyon işlemlerinde hastaların mağdur olmaması için başlattıkları “Ücretsiz Servis” uygulamasına ilgi gösterilmedi.

Hastane Başhekimi Ünal Ünalan, 3 Kasım’da eski SSK Hastanesi’nden başlattıkları servis uygulamasından yararlanan hasta sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyledi. Hastaları teker teker bilgilendirmeleri, reçetelerin arkasına saatleri yazarak imza atmalarına rağmen, vatandaşların bu çalışmaya destek vermediğini ifade eden Ünalan, sözlerine şöyle devam etti; “24 Ağustos’ta Acil Servisimizi taşımıştık. 3 Kasımda ‘da enjeksiyon taşıma hizmetini başlattık. Tavşanlı merkezde enjeksiyon hizmeti veremiyoruz. Bizde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ücretsiz servis uygulamasına gittik. Kart verdiğimiz hastalarımıza eski SSK hastanemizden alacağımızı ve enjeksiyonları tamamlandıktan sonra geri götüreceğimizi söyledik. Ancak tüm uyarılarımıza ve tanıtımlarımıza rağmen halkımızın ilgisini göremedik. Hastanemiz böyle bir hizmet veriyor, ancak kullanan yok. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Aracımız, şoförümüz, güvenlikçimiz hazır bekliyor. 15 dakikada bir aracımız kalkacak hastalarımızı buraya getirecek. Saatleri de çok uygun. Hafta içi 19:00-23:00, hafta sonu ek olarak sabah 9:00-11:00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız bu aracımızı kullansın.“(İÖ-EFE)