Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Suriye ve Iraklı mültecilere değinerek Türkiye’nin binlerce kişi için huzur limanı ve barışın hakim olduğu topraklar anlamına geldiğini belirtti ve "Yaptığımız yardımlar asla bir maliyet değildir, ülkemizi büyüten olgulardır “ dedi

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Suriye ve Irak’ta yaşanan kaos ortamının bir an evvel sona ermesini temenni ederek, Türkiye’nin sınırlarını açarak ne kadar büyük bir devlet olduğunu tüm dünyaya ispatladığını söyledi. Köy ve mahalle muhtarlarıyla yapılan bir toplantıda olası afet durumlarında neler yapılması gerektiğini anlatan ilçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Türk toplumunun kriz dönemlerinde sağduyulu davranışıyla, her kim olursa olsun dinine, mezhebine, ırkına bakmaksızın insani yardım konusunda hassas davranarak tüm dünyaya “İnsanlık” dersi verdiğini söyledi.

Işid’in zulmünden kaçan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların, hiçbir beklenti olmadan Türkiye sınırından içeriye alındığını, her türlü ihtiyacının giderildiğini hatırlatan Hatipoğlu “Bugüne kadar devletimiz 5 milyar dolar harcayarak savaştan, zulümden kaçan toplumlara sahip çıktı. Gelişmiş ülkelerden gelen para sadece 200 milyon dolardır. Bu durum gösteriyor ki Türkiye bölge halkları için bir huzur adası, barış limanıdır. Tavşanlı halkının da bu konularda hassas olduğunu, her türlü yardım kampanyasına destek verdiğini biliyorum. Yaptığımız yardımların, devletimizin harcadığı paraların asla bir maliyet olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkemizi büyüten, toplumlar arasında itibarını en üst seviyeye çıkartan bir olgudur. Komşularımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Geçmişten gelen bağlarımız ve hukukumuz var“ diye konuştu.