Son başvuru tarihi 1 Aralık’ta tamamlanacak olan Vergi Affı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar ilgili kurumlara başvuruyor. Özellikle Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde yoğunluk yaşanırken, benzer bir durumda araç muayene istasyonu TÜVTÜRK’te gözleniyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Muayene gecikme bedellerinde yüksek oranlarda indirim ve yapılanmadan sonra araç sahipleri TÜVTÜRK’e müracaat ederek araçlarında ki cezayı kaldırmak istiyor. İstasyonda özellikle traktörlerin uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekti. Kırsal kesimde tarla işlerinde kullanılan araçların uzun yıllardır muayene edilmeden kullanıldığını tespit eden ekibimiz çiftçilerle konuştu. Vatandaşlar hükümete teşekkür ederek, Torba Kanun’dan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çiftçiler “ Tarlada, köy yollarında kullandığımız traktörlerimizi muayene ettirmedik. Gecikme zamlarıyla birlikte yüklü miktarda borcumuz vardı. Sağ olsun Maliye Bakanlığımız tarafından vergi borçlarında yapılandırma yapıldı. Bizlerde araçlarımızı alarak buraya geldik. Ciddi bir indirim yapılıyor. Burada uzun saatler beklesek de önemli değil. Her kez aracını muayene ettirerek rahatlamak istiyor. Hükümetimize teşekkür ediyoruz“ dediler.

Araç muayene istasyonunda ki yoğunluğun Aralık başına kadar devam etmesi beklenirken, kuyrukta beklemek istemeyenlerin internet üzerinden başvuru yapabileceği kaydedildi. Ancak burada ki sistemde en erken 10 gün sonrasına sıra veriyor.(İÖ-EFE)