Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Gazelyakup köyünden bir vatandaşı dolandırdığı iddia edilen şahıs, teknik takip sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıldığını anlayan vatandaşın Emniyet Amirliği’ne müracaatından sonra kendilerini polis, savcı gibi kimliklerle tanıtarak para talebinde bulunan şahısların tekrar irtibata geçmesi beklendi. İkinci kez dolandırılmak için aranan vatandaş hemen polise gitti. Bir benzinlik kenarında bekleyen polis ekipleri, M.A.’yı para dolu çantayı alırken kıskıvrak suçüstü yakaladı. Polis Merkezine getirilen şahsın burada ki ilk sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Bu arada, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’da bir basın toplantısı düzenleyerek operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür etti, vatandaşları uyardı. Hatipoğlu, “Zaman zaman bu tür vakalar yaşanabiliyor. Emniyet güçlerimiz her fırsatta halkımızı bu konuşlarda uyararak tedbirli olmasını istiyor. Son 3 gündür ilçemizde de telefonla dolandırıcılık teşebbüsleri arttı. Bizlerde önlemlerimiz aldık. Bu sabah polis arkadaşlarımız bir kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etti. Halkımız şunu bilsin ki, kamu çalışanları, özellikle kaymakam, vali, savcı, polis vatandaşı arayarak para istemez. Bu şekilde kendini tanıtarak taleplerde bulunanlara halkımız itibar etmesin. Hemen güvenlik güçlerimize haber versin“ dedi. (EFE)