Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Kurtarabileceğimiz binalar için devletin bazı organlarından destek bekleyeceğiz, projelerimiz hazır. Ancak sokak iyileştirmesi yaparak tamamen özelliğini kaybetmiş eski yapıları da yıkarak sorunu çözmeye çalışacağız “ dedi. Başkan Güler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın uyuşturucu ile mücadele eylem planı hakkında yapmış olduğu açıklamalarına da destek vererek “ Bu konuda belediyelerin elini güçlendirirlerse bizde gereğini yaparız “ ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, açıklamalarda bulundu. Belediye ekiplerinin muhtelif noktalarda yıkım çalışması yaptığını hatırlatan Güler, bugüne kadar 10 yapıyı yıkarak sokak iyileştirmesi yaptıklarını, bu çalışmayı da 2015’te hızlandıracaklarını söyledi. Güler “Son zamanlarda vatandaşlarımızdan gelen şikâyetlerin artmasından dolayı ve olası olumsuz durumları önlemek için bazı yerlerdeki eski kullanılmayan binaları gerekli görüşmeleri yaparak yıkma kararı aldık. Geçtiğimiz günlerde de birkaç bölgedeki binaların yıkımını gerçekleştirdik. Böylelikle tehlike arz eden binaların çevreye verebileceği rahatsızlığı ortadan kaldırmış olduk” dedi.

Muhabirimizin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın uyuşturucu ile mücadele eylem planları arasında 220 milyon TL ayırarak, metruk binaların yıkılmasının da olduğunu hatırlatılması üzerine, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yasal düzenlemelerin işlerini kolaylaştıracağını belirterek şunları kaydetti; “ Tavşanlı’da tescilli eserlerin bulunduğu alanlar var. Hisse yapısının çokluğu nedeniyle sahiplenmeme durumu oluşuyor. Buralarda maalesef bazı olumsuz davranışlar için kullanılıyor. Bizler Kütahya Koruma Kurulu’na başvurarak yıkım için izin istedik. Bugüne kadar 10 binayı yıktık. Sokak iyileştirmesi kapsamında kötü amaçla kullanılan binaları yıkmaya devam edeceğiz. Sizin gündeme taşıdığınız Bülent Arınç’ın açıklamalarını da çok önemsiyorum. Bir yola çıkış var. Bizim bakanlılarla hazırladığımız projeler bulunmaktadır. Vakıf eserlerinin restorasyonuyla birlikte kurtarabileceğimiz yapıları da Zafer Kalkınma Ajansının bütçeleriyle kurtarma yoluna gideceğiz. 2015’te binaların içerisine giremesek de sokak sağlıklaştırması çerçevesinde uzman elemanlarla kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu

Öte yandan hafta içerisinde Tavşanlı’ya gelerek Ağalar Cami başta olmak üzere bazı yapılarda incelemelerde bulunan Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata’da bu konuya ilişkin görüşlerini paylaşmış, devletin özel bir fon oluşturarak TOKİ gibi uzun vadede mülk sahiplerine restorasyon desteği sağlaması gerektiğini söylemişti. Hürata, Türkiye genelinde 60 bin evin çeşitli derecelerde restorasyon beklediğini ifade etmişti.(İÖ-EFE)