Tavşanlı’da ilk olarak DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nun kafeteryası olarak hizmet vermeye başlayan, daha sonra kapatılan ve son olarak da Kız Meslek Lisesi’ne uygulama sahası olarak tahsis edilen, Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde ki yapı “Öğretmenler Bahçesi“ olarak tekrar dizayn edilerek Tavşanlı’nın hizmetine açılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün giriş kısmında bulunan uygulama atölyesi “Öğretmenler Bahçesi“ adıyla Tavşanlıda ki eğitim kadrosuna ve üye olan vatandaşlara hizmet verecek. Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bölgede yürütülen yol yapım çalışmalarına paralel olarak devam ettirilen proje hakkında bilgiler vererek şimdiden Tavşanlı’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Vural Kavuncu, açıklamasında bahçe için sipariş verilen çatı kaplama ile peyzaj çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını ifade ederek şunları kaydetti: “Bilindiği üzere şehrin tam merkezinde yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bahçesi atıl ve kente yakışmayan bir görüntü veriyordu. İlçemizde öncelikle Öğretmenlerimize hizmet veren sosyal bir alanın yokluğunu da göz önüne alarak burada bahçeli bir kafeterya açılmasını arzu ettik. Bunun için geçtiğimiz sene bahçedeki kullanılmayan binayı restore ettirerek İlçe Milli Eğitim Bünyesinde Hayme Ana Kız Meslek Lisesi Uygulama Kafeteryası haline getirdik. Kafeteryada halen uygun fiyatlarla yeme içme hizmeti veriliyor. Öğlenleri okul idarecileri, kadrolu memur, hizmetli ve 4/C li personellere uygun ücret ile yemek veriliyor. Bu konuda bizlere gelen talepleri de değerlendirerek bu alanın “Öğretmenler Bahçesi” olarak hizmet vermesi için bir planlama yaptık. İlk olarak mevcut kafeterya ön bahçesinin üzerinin kapatılması için bir miktar ödenek çıkartıldı, şu anda bu bahçe çatısının siparişi verildi ve yapılması bekleniyor. Diğer taraftan Belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerde yeni yol yapımı kapsamında bahçeye bir çevre duvarı çekilmesi ve iç peyzajının yapılması konusunda da mutabık kalındı. Projenin tamamlanması ile bu nadide alan hem terk edilmişlik görüntüsünden kurtulmuş olacak hem de ilçemiz yeni bir sosyal alan kazanmış olacak. Öğretmenlerimizin adı ile anılacak bahçe ve kafeterya bu yönüyle de öğretmenlerimiz ve ailelerinin aidiyet hissettikleri bir tesis olacak. Üyelik sistemi ile çalışacak olan tesisten öğretmenlerimizin yanı sıra üye olan vatandaşlar yararlanabilecekler.”

Bu arada kafeterya’nın Kız Meslek Lisesi öğrencileri için uygulama alanı olmaya devam edeceğini belirten Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, projeye destek veren başta Belediye Başkanı Mustafa Güler olmak üzere herkese teşekkür etti.(İÖ-EFE)