Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında, Tavşanlı Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kütahya il genelinde 4 OSB’nin bulunduğunu kaydeden Vali Yılmaz, "İlimizdeki organize sanayi bölgelerindeki alanlarımızın yetmemesi nedeniyle genişleme alanları tespit ediyoruz,çalışmalar yapıyoruz.Tavşanlı Osb’de de ikinci etap devreye sokuldu.İnşallah orayla ilgili talepleri tamamladıktan sonra yine genişlemeye devam edeceğiz.Özellikle yurt dışından gelen büyük yatırımlarla ilgili 5. Osb ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.İnşallah buda kısa süre içerisinde tamamlanır.İlimizin yatırımlarla ilgili cazibe noktası olma yönünde hızla ilerlemesine vesile olur. Bu şu açıdanda önemli,bugün itibariyle altyapı anlamında bölünmüş sıcak asfalt ile ilgili ilimizin tüm Organize Sanayi Bölgeleri biribirine bağlanıyor.Yoğun bir şekilde Kütahya-Gediz-Uşak Osb çıkışına kadar çalışmalarımız devam ediyor.Yine bunun dışında özellikle ilimizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerinde desteklenmesi adına da tren yolu ile ilgili alt yapı çalışmaları devam ediyor.Yapılan yatırımlarla beraber tren taşımacılığında yüzde 30’a yakın bir tasarruf sağlanmış olunacak. İlimizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerede çok büyük bir destek olur diye ümit ediyoruz. Yine bildiğiniz gibi havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.Havaalanı sefer sayısının arttırılması ve yurt dışı uçuşlarla ile ilgili çalışmalar devam ediyor.İlimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının altyapı anlamında desteklenmesi en önemli hizmetlerden bir tanesidir.İlimiz geneli ile ilgili yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza, müteşebbislerimize her Osb’nin özelliğine göre zaman zaman yönlendirme yapmaktayız. Koordinasyon içerisinde bu birlikteliği devam ettirmeliyiz. Netice itibariyle Kütahya’nın topyekün kalkınması lazım, Kütahya’nın kalkınması içinde iş birliği, el birliği ve gönül birliği yapılması lazım’’ dedi.

Toplantıya Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı.(EFE)