Tavşanlılı İl Genel Meclisi üyeleri AK Parti’nin Gurup Toplantısı’nı Ankara’da izledi. Toplantı salonunda ki coşkuya ortak olan Meclis Üyeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ayakta alkışladı.

AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomik gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’da ki siyasi gelişmeleri Tavşanlılı İl Genel Meclis Üyeleri de yakından takip etti. Salı günü sabah erken saatlerde Başkent yoluna çıkan İl Genel Meclisi Üyeleri Ramazan Aydemir, Osman Oral, Bilal Kıyak, Mustafa Altınbay ve Mehmet Çetin, AK Parti Gurup toplantısında Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasını canlı izleyerek altı çizilmesi gereken konuları sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Başbakan Davutoğlu, G-20 ülkelerinin 1 yıl boyunca başkanlığını yapacaklarını, dolayısıyla dünya ekonomisini elinde tutacaklarını söyledi. 25 sektörde dönüşüm paketi hazırlayarak sektörün dinamiklerini güçlendireceklerini kaydeden Ahmet Davutoğlu, günlük değil uzun vadeli planlamalarla Türkiye’nin ekonomisini düşündüklerini ifade etti. Alevi konusunu kullanmak isteyen şer güçlere taviz vermeyeceklerini de söyleyen Başbakan Davutoğlu “ Bu ülkenin huzurunuz bozmaya çalışanların karşısında dim dik ayakta duracağız. Kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Bu topraklarda mezhep üzerinden ayrılıkların körüklenmesine izin vermeyeceğiz“ diye konuştu.

Paralel yapıyla mücadele, çözüm süreci ve İsrail’in Kudüs terbiyesizliğine de değinen Başbakan Davutoğlu, “Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız. Mescidi Aksa konusunda herkes sussa bile Türkiye Cumhuriyeti asla sessiz kalmayacaktır. Kudüs bize Hz. Ömer’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Sultan 2. Abdulhamit’in emanetidir“ dedi.

Davutoğlu, Tavşanlı’yı da yakından ilgilendiren bir konu olan madenler konusunda da çalışmalarını tamamladıklarını, iş güvenliği konusunda ki kararlarını bugün kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.(İÖ-EFE)