Kütahya’nın Gediz İlçesinde, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma) Vakfı’nın gönüllü sayısı öğrencilerle artıyor.

TEMA Vakfı Gediz Gönüllü İlçe Sorumlusu Halil İbrahim Başoğol, son zamanlarda gönüllü sayısındaki artışlarla dikkat çektiklerini belirterek şu şekilde konuştu:

Özellikle okullarımızdaki “Bu sınıfın öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür” etkinlikleri ile toplumsal bilinç kazanma ve oluşan duyarlılık memnuniyet vericidir. Şu an itibariyle Gediz’de gönüllü destekçimiz 400’e yaklaşmıştır. Okullarımıza, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile hazırlanan eğitici afiş ve materyallerin dağıtımı yapılmaktadır. Zaman zaman eğitici nitelikte belgesel ve sunuların gösterimi yapılmaktadır. Bu konuda vakfımıza destek veren başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Aydın olmak üzere okul müdürlerimiz ve tüm öğretmenlerimize ve ismini sayamadığım bütün gönüllülerimize, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gediz’imizin değişik bölgelerine dikilmek üzere tüplü fidan sözü veren Orman İşletme Müdürümüz Nurettin Dağdelen’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kasım ayı ilk haftasında “Meşe Palamudu Toplama Etkinliği” yapılacaktır. Ayrıca 17-23 Kasım tarihleri arasında “Erozyonla Mücadele Haftası Etkinlikleri” çerçevesinde “Toprağa Saygı Yürüyüşü” organize edilecektir. Etkinlik tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek olup, katılımlarıyla destek olacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Gediz Belediyesi tarafından koordinesi yapılan ve yürütülen “Atık kağıt, cam ve plastik” toplama merkezlerinin, geri dönüşüm ve doğa tahribatını en aza indirmek için yapılmış çok olumlu projelerden biri olduğunu belirterek, tüm doğa severlerin bu projeye destek vermelerini özellikle temenni ediyorum.

Tüm bu çalışmaları yürütürken mesai kavramı gözetmeksizin sürekli yanımda olan TEMA Vakfı Gediz İlçe Sorumluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Cengiz ve Bayram Sarı’ya Gediz TEMA adına teşekkürü borç biliyorum.

“İnsanlığa hayırlı olmanın en kolay yolu fidan dikmektir” diyerek tüm kamuoyunu yarınlarımız için doğaya ve yeşile sahip çıkmaya davet ediyorum. Her şey yeşil bir Gediz, her şey yeşil bir Türkiye için.”