Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde girişimciler, Emet Hisarcık Bölgesel Kalkınma Platformu, Emet ve Hisarcık Esnaf Odası işbirliği ile Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü tarafından (TKDK) hibe projeler konusunda bilgilendirildi.

Hisarcık Belediye Düğün Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü (TKDK) Uzmanı Abdulbaki Bilgin, kurumlarınca bugüne kadar 429 projenin finanse edildiğini belirterek, “Öncelikle şunu söyleyeyim proje geçme oranı yüzde 92. Bize sunulan projeler yüzde 90’nın üzerinde kabul gördü. Bundan sonra biraz daha dikkatli proje hazırlanırsa bu oranların daha da üzerinde projeler finanse edilmeye devam edecektir. Kurum olarak 2011 yılından beri aldığımız projelerden Kütahya’ya 84 milyonluk bir yatırım oldu. Bunun 46 milyonluk kısmı kurumumuz tarafından finanse edilmiştir. Hisarcık ise 439 bin lira hibe kullanmış. Çoğu bizim tıbbi aromatik bitki projesi dediğimiz projelerden faydalanarak özellikle traktör alımı yapmış projeler. Sizlere tavsiyem bundan sonra kırsal turizm ve hayvancılık projeleri gibi daha büyük projeler yapmanız” dedi.

Abdulbaki Bilgin, 13. Çağrı döneminde özellikle Emet ve Hisarcık yörelerini de ilgilendiren kırsal turizm ve geleneksel el sanatları destekleri konusunda kurumlarının sağladığı imkanları katılımcılara aktararak Kütahya bölgesinde çok daha fazla girişimciye kaynak sağlamak ve üretimi artırmak adına çalıştıklarını ifade etti.

13. çağrı döneminde Kırsal Turizm Yatırımlarına 250 bin Euro’ya varan ve işletmeye yüzde 50 destek sağlanan çalışmalar için destek kalemleri konusunda katılımcılarını sorularını da yanıtlayan Bilgin, ”Mevzuatlar dahilinde vatandaşlarımızın projelerini hayata geçiriyoruz. Emet ve Hisarcıkta kurulduğumuz günden bu yana 38 vatandaşımıza 1,5 milyon TL’ye yakın hibe desteği sağladık. Bu sayıların hızla artması ve bu bölgelerimizdeki insanlarımızın refah düzeylerini yükselterek, ülke ekonomisine katkı sağlamak için destek vermeye hazırız. Proje sizden, hibe bizden “diye konuştu. (MA-EFE)