Merkezi Eskişehir’de bulunan Küpeliler firması, Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Orman Mahsülleri Endüstri Anonim Şirketi’ne (SETAŞ) ait kontrplak fabrikasının sunta bölümünü kiralayarak OSEBE üretimine başladı.

Türkiye’nin ilk OSEBE üretimini Simav’da kiraladıkları bir fabrikada gerçekleştirdiklerini ifade eden fabrikanın sorumlu müdürü Kazım Beyazkoç (47), “Simav’da çifte mutluluk yaşıyoruz. Türkiye’nin dünya standartlarında TSE belgeli OSEBE üreten ilk firması olmamızın yanında 70 işçimize de istihdam oluşturmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

İnşaat sektörünün bugüne kadar ihtiyaç duyduğu ve yurt dışından büyük miktarlarda döviz ödeyerek ithal ettiği rutubete ve darbeye dayanıklı OSEBE ürününü Simav’da üretmekten son derece mutlu olduklarına vurgu yapan Beyazkoç, “Şimdilik günlük üretimimiz 200 metreküp civarında ancak çok yakın bir gelecekte üretimimizi 300 metreküpe, işçi sayımızı da 150’ye çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Simav’da ürettikleri OSEBE’nin üstün özellikleri ve ekonomik fiyatıyla tüketicilerin bir numaralı tercihi haline geldiğine vurgu yapan Beyazkoç, bu gururu Simav halkıyla paylaştıklarını söyledi.

OSEBE kullanımının son yıllarda dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye’de artış gösterdiğine dikkat çeken Beyazkoç, istenilen boy ve ölçülerde üretim yapabildiklerini söyledi.

Rutubete ve darbeye dayanıklı OSEBE’nin koltuk ve oturma grubu, mobilya imalatı, prefabrik yapı, ambalaj sandığı, çatı kaplama ve izolasyonu, ev, dükkan veya mağaza bölme ve dekorasyonu gibi alanlarda geniş bir kullanım alanı bulduğuna vurgu yapan Beyazkoç, “Simav’da standartlara uygun olarak ürettiğimiz OSEBE’ler yüksek mukavemetli ve neme dayanıklıdır. Suda şişme yüzdesi ve eğilme oranı test edilmiştir. Üstün özellikleri ve ekonomik fiyatıyla inşaat sektörü ürettiğimiz OSEBE’leri çok beğenmiş ve artık yurt dışından ithalatı büyük oranda kesmeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

Bu vesileyle Türkiye’yi OSEBE için yurt dışına büyük oranlarda döviz ödeme zorunluluğundan kurtardıklarını dile getiren Beyazkoç, ayrıca kendilerine Simav’da üretim olanağı sağlayan SETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Koyuncuoğlu’na da teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.

Ürünlerinin piyasa sürülmesinin ardından tüketiciler tarafından rağbet görmesinin kendilerini ilerisi için daha büyük hedeflere yönelttiğini dile getiren Beyazkoç, “Üretim kapasitemizi artırmayı planlıyoruz. Tabii ki buna paralel olarak işçi sayımızı da artıracağız. Fabrikamız Simavlı işçi kardeşlerimiz için yeni bir ekmek kapısı olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

OSEBE üretiminde çalışan Simavlı işçi Yusuf Civelek (47), “İş bulmanın ve akşam evime helal ekmek götürmenin sevincini yaşıyorum. Benim gibi pek çok işsiz kardeşimi sevindiren Küpeliler firmasına teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye’nin ilk OSEBE’sini üreten birisi olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.