Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Kütahya Olgunlaşma Enstitüsünün daha verimli hizmet verebilmesi için Ispartalılar’ın Konağı’nın da bu kurumu dahil edileceğini ifade etti.

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü yıl sonu sergisinin açılış törenine katılan Vali Ahmet H. Nayir, kültürel değerlerin geleceğe aktarılmasında iş birliği içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Milletlerin sahip olduğu farklı zenginlikler var. Ekonomik zenginlikleri, teknolojik zenginlikleri, yeraltı zenginlikleri, doğal zenginlikleri var. Fakat bunların içerisinde en önemli yer tutan, kültür zenginliğidir. Tarihten süzülüp gelmiş bu topraklarda, kadim medeniyetlere ait kültürün izlerini yaşatmak hem merkezi yönetimin, hem yerel yönetimlerin, hem sivil toplum kuruluşlarının, hem de üniversitemizin ortak gayeleri arasında yer almalıdır. İçinde bulunduğumuz tarihi Germiyan Sokağı gibi bizim kültür değerlerimizi yansıtan yapıların, el işlemelerinin, el sanatlarının mutlaka muhafazası ve geleceğe aktarılması gerekmektedir. Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü bu konuda yeni açılmış olmasına rağmen önemli bir mesafe kat etti. Bizler kendi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak üzere yeni çalışmalara muhtacız” diye konuştu.

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün daha verimli hizmet vermesi için Ispartalılar Konağının da enstitü bünyesine dahil edileceğini bildiren Vali Ahmet H. Nayir, “Buradaki değerler, buradaki el sanatına verilen önem bizim tarihimize ve kültürümüze vermiş olduğumuz önem olacak. Kütahya’mızın da en önemli özelliklerini buralarda yaşatıp, gelecek nesillere aktaracağız” dedi. (EFE)