Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, devletin tesislerinden en çok vatandaşların yararlanması gerektiğini belirterek, “Birçok okul müdürümüzün odası valilik makamından daha büyük. O müdür odaları küçülecek" dedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Tavşanlı’da yaptığı açıklamada eğitim camiasını yakından ilgilendiren konulara değindi. Devlet’in bütçeden en yüksek payı eğitime ayırdığını dile getiren Vali Yılmaz, kayıt parası altında yıllarca öğrencilerden ve velilerinden para toplandığını, bu paraların gelişi güzel bir şekilde harcandığını hatırlatarak, “Artık bu dönem tarih olmuştur. Ailelerden 1 kuruş para istenmeyecek. Tesisler halka açılacak ve müdür odaları küçülecek“ diye konuştu.

Vali Yılmaz, bu konuda ki açıklamalarını sürdürürken il genelindeki eğitim kurumlarının amirlerine talimat vererek şunları kaydetti: "Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında net bir talimat var. Bu kapsamda yapılan tesisler halka açılacak. Spor salonları, Bilgisayar sınıfları dahil tüm alanlar vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek. Okullarınızın kapılarını o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza açacaksınız. Eskiden ne oluyordu? Kayıt parası, diploma parası, gerekçeleriyle öğrencilerden, ailelerinden paralar toplanıyordu. Bu dönem geride kaldı. Ailelerden 1 kuruş para istenmeyecek.“

Konuşmasına ilginç notlarla devam eden Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kararlılığını ve bazı konularda ki rahatsızlığını da okul müdürlerinin odalarından bahsederek ifade etti. Yılmaz, “Buradan bir talimat daha veriyorum. Eğitim konusuyla ilgilenen daire amirlerimize sesleniyorum. Okul müdürlerinin odaları küçülecek. Biliyorum ki birçok müdürün odası valilik makamından bile büyük. Hizmet ön planda tutulacak. Bu konuda hassas olmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı. (İÖ-EFE)