Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye’de bir çok kurumun artık 20-30 yıl sonrasını planlar hale geldiğini kaydetti.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Ormanları Planlama Toplantısı’nda konuşan Vali Şerif Yılmaz, "

Yüzde 53’ü Türkiye ortalamasının iki katı ormana sahip olan ve bununda kimse tarafından bilinmeyen bir şehirde yaşamaktayız. Kütahya’da genel itibariyle insanlarımızın hoşgörüsü, saygısı, devletine bakışı ve bağlılığı belki bu olayların yaşanmamasına bir etkendir. Hadise yok ama yönetim anlayışı itibariyle bırakın Türkiye’yi 1917’de Almanların yaptığını bugün diğer ülkelerde gerçekleştirme konumuna geldik. Bu orman teşkilatımız adına da sevindirici bir tablodur. Ülkemizin geldiği noktaya yetişmiş insan gücünü, ekonomik gücünü ve büyük devlet olma gücünü gösteren en önemli enstrümanlardan bir tanesidir.Biz bir defa Ormanları bölgede yaşayan insanların mülki yapmamız lazım, herkes bulunduğu bölgedeki ormanı sahiplenmesi gerekli, zaman zaman belki hukuktan kaynaklanan sorunlarla karşılaştık, onlarda olabilir ama bunlar değişmeyecek şeyler değil, düzenlenmesi gerekir. Bir hususu da belirtmek isterim, genelde dikim alanları yapıyoruz. Arazinin sınırına ağaç dikiyoruz. Devletle vatandaşı karşı karşıya getirmeye gerek yok tam tersine köylerde özel ağaçlandırma alanları yaptık. Gelir getirici ormanları kurduk. Bir kaç köyde fidan dikim programına katıldık ve vatandaş kendisi dikiyor. Çünkü biliyor ki oradan gelir elde edecek o nedenle ilk kendisi sahipleniyor. İşte bizim bunu yaygınlaştırmamız gerekli. Ormanlarımızın devletin değil milletimizin olması lazım, milletin sahipleneceği şekilde yönetilmesi gerekiyor. Varsa yönetimdeki eksikliklerimiz sıkıntılarımızın burada herkesin bir fikir söylemesi gerekiyor. İnşallah bu anlayışlarla beraber ormanın iyi yönetilmesiyle beraber yangın dahil olmak üzere ormandaki zararın en aza ineceğine inanıyorum ve bunu da ülke olarak da, millet olarak ta başarmamız lazım diye düşünüyorum. Çünkü milli servetimiz heba olup gidiyor. Bu gerek kaçakçılıkta, gerekse yangında, gerekse erozyonda farklı şeylerde düşündüğünüz zaman bizim bu çalışmaların tüm Türkiye’de yapılmış olması beni orman köylü çocuğu olarak sevindirdi. Kütahya’mızın çoğu köyü yaklaşık 522 köyümüz orman köyümüzdür. Buda il olarak ormandan ne kadar etkilendiğimizi gösteriyor.20 yıllık, 30 yıllık planlamanın yapılması evresine geldik" diye konuştu.

Toplantıda Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven ve Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkan Yardımcısı Mithat Koç’un konuşmalarından sonra amenajman çalışmalarının anlatıldığı tanıtım videosu izlendi.

Orman planlama toplantısına Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkan Yardımcısı Mithat Koç, Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, İlçe Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ve davetliler katıldı.(EFE)