Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Simav’ın kiraz ambarı konumundaki Yaykın köyünü ziyareti üreticileri sevindirdi.

Tamamı ihracata yönelik Napolyon cinsi kirazların üretimin yapıldığı ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki Yaykın köyünü ziyaret eden Kütahya Valisi Şerif Yılmaz üretim sahalarını gezdi.

Köy kahvesinde Yaykınlı üreticilerin yanı sıra bölgedeki diğer köy muhtarları ve üreticilerle sohbet eden Vali Yılmaz, bölge halkının başta üretimle ilgili sorunları olmak üzere diğer alt yapı sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı, köylünün sorunlarını dinleyip kıza sürede çözümü konusunda vaatlerde bulundu.

Bölge halkı ve üreticilerin her türlü hizmeti hak ettiğine vurgu yapan Vali Yılmaz, “Yaykın köyü halkının yanı sıra bölgedeki diğer köy halkı yapılan hizmetleri hakkıyla görüp değerlendiriyor. Bizlerde vatandaşların bu sıcak ve samimi yaklaşımları doğrultusunda dğer sorunlarını dinleyip kısa sürede çözümleri konusunda kendilerine destek vaadinde bulunduk. Benim açımdan çok yarırlı bir gezi oldu. Köylünün üretime yönelik her türlü faaliyetlerini destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Yaykın köyü Muhtarı Halil Yankaya, “Valimizin bizi ziyareti ve sorunlarımıza destek vaadi bizi çok mutlu etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çalışkan valimizin yöremize vereceği desteğin kiraz üretimini artıracağını umuyoruz. Bu yüzden çok sevinçliyiz. Ayrıca köyümüzün bazı alt yapı ve yol gibi konulardaki sorunlarını da yerinde görmesi bizim açımızdan çok iyi oldu. Kendisine köy halkı ve yöremiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Merkezi İzmir’de bulunan Yaykınlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Özkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Valimiz Şerif Yılmaz’ın yöremizi ziyareti bizi duygulandırdı. Sözünün eri olduğunu bildiğimiz valimizin bize vaat ettiği destekleri kısa sürede yerine getireceğine eminiz” diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın Yaykın köyüne yaptığı ziyarette Simav Kaykamamı Gökhan Gürbüzerol, Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel ile yörededi diğer köy muhtarları da hazır bulundu. (MY-EFE)