Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, şair Şaban Şükrü Sarı’nın maddi imkansızlık sebebiyle neşredemediği şiir kitabını, İl Özel İdaresi’nin kaynaklarıyla basımını sağladı.

’Kalemden kalbe’ isimli kitabın Saban Şükrü Sarı’ya teslimi nedeniyle Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın da katıldığı Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Şiir kitabının Kütahya şivesiyle kaleme alındığını belirten Vali Şerif Yılmaz, "Kütahya denilince kültür ve sanat şehri, kadim şehir diyoruz. Anadolu’ya Türklerin yerleşmesinden bugüne kadar geçen süre içerisinde kendi kimliğimizi yaşadığımız ve yaşattığımız ender illerden bir tanesidir. Bu nasıl olacak; bu dışarıda olmuyor, bu yaşanan kültürle, geleneklerle ve göreneklerle bugüne kadar devam eden o tarihi mirasın devamıyla ortaya çıkıyor. O açıdan Kütahya denildiğinde sanat ve kültür akla geliyor.Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi Başkanımız Sebahat Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri , ziyarete geldiklerinde Şaban Şükrü Sarı’nın Kütahya ağzıyla yazılan, Kütahya gelenek ve göreneklerini aktaran ve bunu şiirleştiren bir kitabı olduğunu ve kendisinin de bastıramadığını ifade ettiler. Şairimiz Şaban Şükrü Sarı o tarihlerde biraz rahatsız, hastane de yattığını belirtiler. Bizler eğer Kütahya’nın bu kültürünün bir devamı olacaksa, bu kültüre bir hizmetse biz bunun yanında var olduğumuzu ifade ettik. Niye dedik bugün Kütahya’mızda kamuya ait bu kültürel mirasın büyük bir kısmı ayağa kaldırıldı, hala devam ediyor. Bir kısım kültürel mirasın eski işlevini kazanması yönünde yapılan çalışmalar özellikle son 10 yılda Hükümetimizin, Devletimizin ayırdığı kaynaklarla bu ecdadın yapmış olduğu eserleri ayağa kaldırdık. Demek ki bizim eksiğimiz şu; birbirimizden haberimiz yok, birbirimizin eksiği fazlası nedir onu bilmiyoruz, bu birliktelik bu ortam oluştuğu sürece bunların giderileceği, sorunların çözüleceğini ben tekrar ifade ediyorum. Şairimize bu şiirlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Allah sağlıklı uzun ömürler versin diyorum, nice eserleri inşallah öğretmeye devam eder, ben tüm katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum. Şiir Kitabımızın da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından şair Şaban Şükrü Sarı tarafından kaleme alınan ve İl Özel İdaresi tarafından basımı yaptırılan ’Kalemden Kalbe’ adlı şiir kitabı Vali Şerif Yılmaz tarafından Şaban Şükrü Sarı’ya teslim edildi.

Şerif Yılmaz, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir kitabı teslim töreni öncesi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları tarafından yapılan ve sergilenen çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.(EFE)