Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Sazköy’de, 4 yıl önce ‘Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor Okuma Kampanyası’na katılan öğrenci velileri öğle arası kitap okumaya devam ediyor.

Gediz İlçesi Sazköy İlkokulu’nda 4 sene önce Anasınıfı Öğretmeni Sergül Özdemir (Bozacı) ve Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Abdullah Tekin tarafından başlatılan ‘Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor Okuma Kampanyası’na öğrenci velilerinin gösterdiği ilgi giderek artıyor.

‘Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor Okuma Kampanyası’, bu yılda Anasınıfı Öğretmeni Sümeyye Sert, Sınıf Öğretmeni Ahmet Aydın ve Okul Müdürü Abdullah Tekin başkanlığında devam ettiriliyor. Kampanyaya katılan Sazköy İlkokulu velileri, köyde, tarlada ve evlerinde günlük yapılması gereken tüm işlerine rağmen haftada 2 gün 12.30 ve 13.00 saatleri arsı okula gelerek yarım saat kitap okuyorlar. Öğrenci velileri okumaya katıldıktan sonra kendileri için oluşturulan okuma listesinde isimlerinin karşılarına imzalarını atarak okuldan ayrılıyorlar. Daha sonra okul idaresi tarafından 2 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilen ‘En az devamsızlık yapan öğrenci velisi ödüllendiriliyor’ yarışmasına katılıyorlar.

Bu yıl gerçekleştirilen okuma faaliyetinde en az devamsızlık yapan öğrenci velileri için ödül töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin, “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor Okuma Kampanyası dört yıldan beri artan bir ilgiyle devam etmektedir. 2 aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz ‘En az devamsızlık yapan öğrenci velisi ödüllendiriliyor’ yarışması sayesinde velilerimiz hem okuma yapıyor hem de çocuklarının durumları ile ilgili konularda bilgi alarak çocuklarını devamlı takip etmiş oluyorlar” dedi.

Okuma kampanyasına destek veren Sazköy Muhtarı Ali Rıza Güneş de, okuma çalışmalarına, eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek vererek köyüne en önemli hizmeti yapmış olacağını söyledi.

Törene Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve Şube Müdürleri Mesut Topaloğlu ve Sabri Gökbayrak, Köy Muhtarı Ali Rıza Güneş ve azaları ile öğrenci velileri katıldı.

Bu yıl yapılan ‘En az devamsızlık yapan öğrenci velisi ödüllendiriliyor’ yarışmasında Elif İşler birinci, Meryem Dönmez ikinci ve Dilek Eroğlu üçüncü oldu.

Öğrenci velileri uygulamadan memnun olduklarını belirterek, hem kendilerinin kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, hem de çocuklarına örnek olduklarını ifade ettiler.

Gediz Kaymakamı Avni Kula, köyde başlatılan bu güzel uygulamanın herkese örnek olması gerektiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın da uygulamanın önemini ve farklılığını belirterek okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti. (MA-EFE)