İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi Konusunda Alınacak Tedbirler” genelgesi çerçevesinde Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulunda velilere yönelik, “İnternet ve sosyal medya kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ve barındırdığı riskler hakkında eğitim verildi.

Cumhuriyet Ortaokulunda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Samim Bayındır tarafından velilere, “Çocukların cinsel istismarı, internet güvenliği, sosyal medya kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ve taşıdığı riskler” konularında slayt ve video gösterisi şeklinde eğitim verildi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgesinde; “İletişimin önemli bir aracı olan internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde, çocukların internet ortamında cinsel istismarı büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Küresel bir sorun olan söz konusu suçla mücadeleyi sağlayacak tedbirlerin uluslararası işbirliği

çerçevesinde alınması önem taşımaktadır. Uluslararası işbirliğinin artmasıyla internet üzerinden çocuk istismarına karşı yürütülen mücadele daha da etkin hale gelecektir. Bu amaçla, ülkemizin

de içinde yer aldığı 54 devletin katılımıyla oluşturulan “Çocukların İnternet Ortamında Cinsel İstismarına Karşı Küresel İttifak” kapsamında birlikte mücadele etme kararı alınmıştır” denildi.(MA-EFE)