Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Eğitimci Yazar Ziya Baran tarafından öğrencilere “Başarı ve Motivasyon" konulu seminer verildi.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde ilçe genelinde 7-8-11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Eğitimci Yazar Ziya Baran tarafından “Başarı ve motivasyon” semineri verildi

Ziya Baran’ın, adeta bir stand-up havasında yürüttüğü semineri, öğrenciler büyük ilgiyle takip etti. Öğrencilere sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak küçük tüyolar da veren Baran, “Tüm insanlar başarılı olmak ister. Herkes arzular, ama hayatta başarılı insanların sayısının az olduğunu görürüz. Başarılı olabilmek için önce net bir hedef belirlemeli, sonra sıkı bir çalışma, inanılmaz bir kararlılık ve asla pes etmeme. Aslında başarılı insanların ilk yatığı şey şudur. Onlar önce beyinlerini başarıya programlıyorlar. Niçin? Çünkü kazanmak beyinde başlar. Nasıl ki elektrikli ve elektronik eşyaların temeli elektrik ise, bizim de ortaya koyduğumuz tüm başarıların temeli beyindir. İşte biz beynimizi kullanarak veya kullanmayarak başarılı oluyor veya olamıyoruz. Biz hepimiz muhteşem bir beyine sahibiz ama biz bu beynin çok azını kullanıyoruz.”dedi Özgüvenin, çalışmanın ve sevginin başarıyı yakalamadaki inanılmaz etkisini vurgulayan Baran,"Bilmiyorum" kelimesinin başarısızlığı beraberinde getireceğini, başarmak için inanmanın ilk kural olduğunu söyledi.

Ziya Baran, öğrencilere hafıza teknikleri konusunda da bilgilendirme yaparak semineri sonlandırdı.

“Başarı ve Motivasyon" konulu seminere öğrencilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, okul idareci ve öğretmenleri de katıldı.

Seminer sonunda Eğitimci Yazar Ziya Baran’ın kitapları satışa sunuldu.(MA-EFE)