Sanatçı Murat Erbey, Miss World Güzellik yarışmasındaki mayolu geçişlerin iptal edilmesini eleştirdi. Erbey, yarışmanın bir kıyafet yarışmasına benzetildiğini söyledi.

Dünya çapında her yıl düzenlenen ve dünyanın en güzel kadınının seçildiği Miss World’de 2015 yılından itibaren mayolu defilenin kaldırılacağı açıklandı. Miss World organizasyonunun kadın başkanı Julia Morley, yarışmada bikini giyip oradan oraya yürüyen kadınlar görmek istemediklerini belirterek “Yarışmacıların Onların düşündükleri ve konuştuklarıyla ilgilenmeliyiz” açıklamasında bulundu. Pera Güzel Sanatlar Akademisi Opera Şan Bölümü mezunu Murat Erbey kararı eleştirerek doğum lekelerinin, güneş lekelerinin, bedensel çillerin ya da benlerin kadın estetiğindeki öneminin bilinen bir gerçek olduğunu ve puanlamayı etkileyebileceğini belirterek “Miss World organizasyonunun esası, genç kızların estetik bütünlüğüne ve güzelliğine dayanmaktadır” dedi.

Erbey “Adı Güzellik Yarışması olan bir organizasyonda, jurinin, izleyicilerin ve kamuoyunun kızların güzelliğine hassasiyet gösteriyor olmasını yargılayamazsınız. Bunun yanı sıra yarışmacıların fiziksel bütünlüğüne ilişkin önceden yapılacak tıbbi raporlama, kamuoyu üzerinde kaygı uyandıracaktır. Bir başka hassasiyet ise; kadın estetiğine dayalı dünyaya malolmuş geleneksel bir yarışmanın, kıyafetlerin yarıştırıldığı olağan moda programlarına dönüştürülme çabasıdır ve Morley’in bu kararı devasa organizasyonu, kıyafet yarışması kadar sıradanlaştıracaktır. Aslında bu açıklamayı ben değil, konuya birinci dereceden muhatap olan Türkiye Güzellik Yarışması organizatörlerinin yapması gerekirdi. Kimseden ses çıkmayınca, sanatçı kişiliğime susmayı yakıştıramadım” dedi.