Türk pop müziğinin başarılı ismi Soner Sarıkabadayı’nın Forum Gaziantep’te düzenlediği imza gününde izdiham yaşandı.

Gaziantep’in gözde alışveriş ve yaşam merkezi Forum Gaziantep, Türk pop müziğinde birbirinden önemli sanatçılara verdiği hit şarkılarla son dönemde adından sıkça söz ettiren genç besteci ve söz yazarı Soner Sarıkabadayı’yı sevenleriyle buluşturdu.

Hayranlarıyla Forum Gaziantep çatısı altında bir araya gelen Sarıkabadayı, sevenleri için mini konser verdi ve CD’lerini imzaladı. Hayranlarıyla yakından ilgilenen ve onlarla hatıra fotoğrafı çeken Sarıkabadayı, sevenlerinden büyük ilgi gördü.

İmza günü öncesi kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sarıkabadayı; şarkıları, konserleri, imza günleri, giyim tarzı, prodüktörlük ve yönetmenlik gibi konularda samimi açıklamalar yaptı.

“GAZİANTEP’E SIRF BAKLAVA YEMEYE GELMİŞLİĞİMİZ OLMUŞTUR”

Gaziantep’in hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Soner Sarıkabadayı, şunları söyledi:

“Ben 6 aylıktan 4 buçuk yaşına kadar ailemle birlikte Gaziantep’te yaşadım. Tabi ki ‘çok hatırlıyor musun’ diye sorarsan mümkün değil, çok hatırlamıyorum. Bazı yerleri, bazı şeyleri hatırlıyorum. Kahramanmaraş doğumluyum. Gaziantep’e sırf baklava yemeye gelmişliğimiz olmuştur. Gaziantep’i sadece genel olarak çok çok detaylı bilmem. Gaziantepli çok arkadaşım da var. Çok sevdiğim bir yer. Güzel, sıcak bir yer olduğunu düşünüyorum. Çok çok keyifli. Binlerce kere şükrediyorum, binlerce kere hamdolsun. Şans olduğunu düşünüyorum. İmza günlerinin de artı bir tarafı, daha fazla iletişim kurabiliyorsunuz. Birebir konuşuyorsunuz, dokunuyorsunuz, fotoğraf çektiriyorsunuz. Bu anlamda bence çok çok daha yakın bir temas oluyor. Benim imza günlerinin en sevdiğim tarafı bu. İmza günü için ilk defa Gaziantep’e geliyorum. Ondan dolayı da keyifli ve heyecanlıyım.”

“ZORDUR DİYEMEM AMA KOLAY DA DERSEM YANLIŞ OLUR”

Ünlü besteci Soner Sarıkabadayı, “Soner Sarıkabadayı’dan şarkı almak zor mudur” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Aslında zor ya da kolay gibi bir kriteri yok bunun. Hatta bunda benim bile çok fazla müdahale şansımın olduğunu düşünmüyorum. Hani belki doğru şarkıyı yönlendirirken belli bir etkim olabilir ama şarkı karar veriyor ona. Şarkıyı seslendirenin üzerine oturması, yakışması, onda güzel durması tamamen benim dışımda gelişen şeyler. Yakışmayana da yakışıyor demiyorum. Yani yakışmış muamelesi yapmıyorum. Çünkü biz çok değerli sanatçılarla ve çok değerli yeni sanatçılarla bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Hepsi için çok önemli şeyler bunlar. Benim için de keza öyle. Ondan dolayı da mümkün olduğu kadar isabet etme ihtimali yüksek olan projelerde yer almaya çalışıyorum. Yani zordur diyemem ama kolay da dersem yanlış olur.”

“BİREBİR OLMASI AÇISINDAN İMZA GÜNLERİ ÇOK DEĞERLİ”

Son dönemlerde ağırlıklı olarak imza günleri düzenleyen Soner Sarıkabadayı, “Konser mi imza günü mü? Sizin için hangisi daha keyifli” sorusuna şu cevabı verdi:

“İkisi çok farklı ama ikisinin çok farklı duyguları var. Yaş gurupları bile çok farklı. Yani konserler genelde gece oluyor. Hayatımda bir kere gündüz konser vermiştim, öyle hatırlıyorum. Konserlerimin hepsi gece olur ama imza günlerinin hiçbir tanesi gece olmaz. Gece olmayınca küçük yaştaki kardeşlerimiz, onların ebeveynleriyle bir araya gelme şansım oluyor. Yani bir sürü insan tanıyorum. Konserde de bir sürü insanla etkileşiyorum, bir şekilde iletişim var ama bu kadar yakın değil. Birebir olması açısından imza günleri çok değerli. Ama tabi konserler de müzik performansı adına çok çok önemli benim adıma. İkisinin yeri çok farklı ama ayrı ayrı çok değerliler.”

“GENÇLER İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUM”

Soner Sarıkabadayı, “Hiç prodüktörlük yapmayı düşündünüz mü? Yeni yeteneklere önderlik yapmak gibi bir planınız var mı” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Elimden geleni yapmak istiyorum. Hatta bir yapım şirketim var. Kendi şarkılarımı da o yapım şirketinden çıkarıyorum. Çok yakın zamanda Edis adında çok genç bir kardeşimizi çıkaracağım. Yapımcılık ya da prodüktörlük diyemem ama hani benim bulamadığım bazı imkanlar vardı, benim edinemediğim. Onları genç kardeşlerimizle paylaşmaya çalışıyorum. Paylaşabildiğim kadar, mümkün olduğu kadar bunu yapmaya çalışıyorum. Çok keyifli bir şey çünkü.”

“GİYİM KONUSUNDA PROFESYONEL KİŞİLERDEN DESTEK ALIYORUM”

“Gündelik yaşamınızda ve sahne için giyim konusunda profesyonel destek alıyor musunuz” sorusu üzerine Sarıkabadayı, şu ifadelere yer verdi:

“Almaz mıyım. Mutlaka almam gereken bir şey. Çünkü nasıl giyindiğiniz, nasıl göründüğünüze kadar gidiyor ve nasıl göründüğünüz çok önemli bizim işimizde. En azından buna zaman ayırabiliyorsanız istediğinizi giyebilirsiniz, seçebilirsiniz ama ben zaman ayıramıyorum. Yani ya şarkı yazmam lazım, şarkılara konsantre olmam lazım ya da ne giyeceğime. İşi bu olan, profesyonel alanı bu olan insanlardan da her zaman destek alıyorum. Hem performans yaparken hem imza gününe giderken hem bir etkinliğe, bir televizyon programı olabilir ya da gündelik hayatta… Hepsinde aynı ciddiyetle yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.”

“BEN KONSANTRASYONUMU ŞARKILAR ÜZERİNDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUM”

Soner Sarıkabadayı, son olarak “Kliplerinizde bir gün yönetmenlik yapmak ister misiniz” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Düşünmüyorum. Sebebi de şu; o çok yapılabilir gibi görünen bir şey ama önemli detaylara sahip bir alan. Mevzu bir video çekmek değil. Etkileyici bir video sonucuna imza atmak bence. Onu da o işin uzmanlarıyla birlikte yapmayı çok severim. Öyle isterim, öyle tercih ederim. Benim işim o değil çünkü. Hani yapabilirim belki, yapılabilir belki, yapan insanlar da var ama ben konsantrasyonumu şarkılar üzerinde tutmaya çalışıyorum, onun dışında da destek, yardım alarak işimi devam ettirmek istiyorum. Çünkü o insanların ayırdıkları zaman kadar benim o işe zaman ayırmam mümkün değil. O yüzden onların deneyim, birikim ve hayallerinden faydalanmak beni daha keyifli ve güvende hissettiriyor.”