Yapımcı ve yönetmen koltuğunda Hasan Yıldız’ın oturduğu Kripteks yarışması izleyicilerden yoğun ilgi görüyor. Yarışma mecrasında az rastlanan yapımcı-yönetmen formatını Acun Ilıcalı’dan sonra uygulayan Hasan Yıldız başarılı yarışmayla dikkat çekiyor.

Televizyon dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan yarışmalar kendi içinde de büyük farklılık gösteriyor. Bilgiden, güzelliğe, yetenekten, tarzlara kadar birçok noktada katılımcılarını rekabete götüren yarışmalar popüler kültürün ana unsurlarından biri noktasına geldi. TRT Okul ekranlarında yayınlanan “Kripteks” ise birçok açıdan diğer yarışma programlarından farklılaşarak izleyicileri ile buluşuyor.

KAMPÜSTEN EVLERE

Yarışmanın, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstelenen Hasan Yıldız’ın önderliğinde geniş bir ekibin uğraşları sonucunda ekranlara gelen Kripteks, diğer yarışmalar ile arasında kalın bir çizgi çekiyor. Şehir şehir dolaşıp gençlerle kucaklaşan Kripteks ekibi üniversite kampüslerinden TRT Okul izleyicilerine ulaşıyor.

Türkiye’nin önemli yapımcılarından olan ve Hasan Yıldız gibi Erzurumlu olan Acun Ilıcalı da gençlere yatırım yaparak yola çıkan isimlerin başında geliyor. Sinema sektöründe sıkça karşılaşılan yapımcı-yönetmen kavramına yarışma sektöründe ise Acun Ilıcalı’dan sonra Hasan Yıldız öncülük etmeye başladı.