Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Selçuk Balcı, İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşattı. Seyircilerle zaman zaman birlikte şarkı söyleyen Balcı, vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Düzenlenen konserde sevilen parçalarını bir bir seslendiren Selçuk Balcı, Karadeniz rüzgarını İnegöllülerin ayağına getirdi. Balcı’ya zaman zaman seyircilerde eşlik ederken, halay çekmeyi de ihmal etmediler. Balcı, şarkıları kadar esprileri ve sohbetleriyle de dinleyicilerinden tam not alırken, Kemençe virtüozu olarak da kemençesini de elinden düşürmedi. Kendi bestesi Deniz Üstünde Fener ile kalplere yerleşen Selçuk Balcı, kemençesi ve orkestrası ile izleyenleri coşturdu.

Yeni nesil Karadeniz müziğinin en sevilen isimlerinden olan Selçuk Balcı, konser öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İnegöl’e daha önce geldiğini ama ilk defa konser verdiğini söyledi. Balcı, "Gittiğimiz her yerde güzel tepkiler alıyoruz. Biz özellikle konserlerimizde Karadeniz müziği yapsak da coğrafya farklılıklarının, dil farklılıklarının bizi ayırmayacağını her yerde söylüyoruz. Doğu konserlerimizde de, batı konserlerimizde de ve dünyanın bir çok şehrine gidiyoruz. Gittiğimiz zaman da çok güzel tepkilerle karşılaşıyoruz. Bu da demektir ki, duygulu bir iş yapınca, enstrümanı duygulu çalınca her tarafa hitap ediyor. Karadeniz enstrümanı olması çok da önemli değil” dedi.

Üçüncü albüm çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Balcı, "Ama bunun için daha zamana ihtiyacımız olacak. Çünkü toplum olarak tüketmeye çok fazla alıştık. Bunu kendimi katarakta söylüyorum. Bunu biraz daha engellemeye çalışıyorum. En azından kendi yaptığım iş konusunda. Çünkü yapılan şarkıların o kadar basit yapılmadığı ortada. Aranje konusunda olsun, söz, beste kısmında olsun. Bu zor oluşuyor. Ve kalıcı olmak için hani sürekli tüketip insanlara yeni ürünler vermektense böyle yaptığım, ürettiğim eserlerin birkaç sene en azından gitmesini istiyorum. Ondan sonra yeni bir şeyler üretmek istiyorum. Bu seneden sonra albüm çalışmalarına başlayacağız. Repertuvar çalışmasını oluşturdum. Önümüzdeki yazdan sonra muhtemelen albüme gireceğiz. 11-12 eser yer alacak. Albümde anonim bestelerde var. Bunları koymamızın sebebi de eski üstatları yaşatmak. Halk geleneğini, halk ozanlarının tarzını gelecek kuşaklara aktarmak. Onun dışında yine benim kendi yaptığım besteler, eserler daha çok ön plana çıkıyor, daha çok seviliyor. Ama üstatların eserlerini de koyduğumuz zamanda da onları da yaşatmış oluyoruz. Kültürümüzü yaşatmış oluyoruz" diye konuştu.