TRT1 yayınlandığı gününden bu yana reytingleri alt üst eden Diriliş Ertuğrul dizisi, izleyenleri ekran başına kilitledi. Riva’da 40 bin metrekarelik alanda kurulan platoda çekimler sürerken, başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, projeyi çok beğendiğini söyledi.

TRT1’in Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasını anlatan yeni dizisi Diriliş Ertuğrul, ekranlara hızlı giriş yaptı. Aksiyon ve savaş sahneleriyle sosyal medyada çok konuşulan dizi, yayınlandığı günden itibaren reytingleri alt üst etmeyi başardı. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç ve Kaan Taşaner’iv paylaştığı Diriliş Ertuğrul dizisi kısa sürede fenomen dizilerin arasında yerini almayı başardı.

“HER ŞEY ÖZENLE HAZIRLANDI”

Dizinin çekimleri, Riva’da 40 bin metrekarelik alanda kurulan platoda devam ediyor. Platoda otağ meydanı, talimhane, çeşitli boyutlarda dükkanlar, yer alırken dizi için oyuncular 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Ertuğrul dizisi için yaklaşık bin adet kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar ise sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler ise tek tek elle yapıldı.

“BİR KAÇ YIL SÜRECEK BİR PROJE”

Engin Altan Düzyatan projeyi çok beğendiğini belirterek, “Burası çok büyük bir plato. Hiçbir masraftan kaçınılmadı şartlar dış mekan olduğu için bizi zorluyor. Yağmur, çamur ve Karadeniz kıyısı rüzgarları çok sert ama bunların dışında çok gerçekçi bir plato. Ertuğrul gazi karakteri çok önemli bir karakter. Çok zeki cesur ve gözü kara 2 bin-2bin 500 çadırlık bir obadan 5 bin 500 çadırlık bir obaya oradan bir imparatorluğa giden yolu işleyeceğiz burada. Bu tip tarihi projelerde oynamak keyif verici. Hoşuma giden bir proje, daha birkaç yıl sürecek bir proje” dedi.